Kiekko-Vantaa | Mestis

Kokoonpano perjantain kuumaan kiekkoiltaan

11.01.2019

Kiekko-Vantaa isännöi tänään Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:a. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Voitot ovat tasan 2–2 ja aina vierasjoukkue on poistunut kaukalosta voittajana. Tätä trendiä lähdetään tänään muuttamaan.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat katkaisivat keskiviikkona kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla vieraskaukalossa Ketterän maalein 4–1.

TUTO on sarjassa kolmantena. Turkulaisten seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun sarjanousija Koovee haki voiton Kupittaalta lukemin 5–4.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee useita muutoksia muun muassa loukkaantumisista johtuen.

Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa upeaa tulokaskautta pelaava torjuntatilaston vitonen Waltteri Ignatjew. Luukkua avaa Jokereiden A-nuorten Eetu-Perttu Pokkinen, joka vielä viime kaudella pelasi Kiekko-Vantaan A-nuorissa.

Pelaavaan miehistöön nousevat keskiviikkona Jokerien A-nuorten vahvuudessa ollut Roope Reini, puolustajajärkäle Joel Pyykkönen ja armeijan maanantaina aloittanut Joona Puhakka.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Eetu Torpström sekä Ilari Metsola ja hyökkääjät Henri Tamminen, Roope Niskanen sekä Riku Tiainen.

Jokereiden mukana Kaukoidän vieraskiertueelle lähtivät puolustaja Nico Nurmikanta ja maalivahti Eetu Mäkiniemi.

Jokereiden A-nuorten vahvuudessa ovat maalivahti Juho Ratilainen ja hyökkääjät Aleksi Halme, Roope Hirvonen ja Ville-Valtteri Mustonen.

Kiekko-Vantaan A-nuorissa vahvaa kautta pelannut ja keskiviikkona Mestis-debyyttinsä tehnyt Oliver Kiljunen tekee ensiesiintymisensä lohipaidassa kotiyleisön edessä. Myös JYPin lainapuolustaja Alex Lindroos nähdään ensimmäistä kertaa Kiekko-Vantaan pelipaidassa kotiyleisön edessä.

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan 11 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Juonikas pelintekijä Joona Monto on viiden ottelun pisteputkessa ja Erik Embrich on päässyt tehopisteiden makuun neljässä edellisessä pelaamassaan mittelössä.

Kiekko-Vantaa–TUTO tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

70 Oliver Kiljunen–29 Joona Harjama–47 Joona Puhakka

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–13 Erik Embrich

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–63 Roope Reini

55 Alex Lindroos–72 Jere Kiviniemi

40 Mikko Kumin–58 Emil Leppänen

2 Joel Pyykkönen

 

1 Waltteri Ignatjew (35 Eetu-Perttu Pokkinen)

Mestis