Kitkerä tappio Rovaniemellä

28.01.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kärsi perjantaina vieraskaukalossa 2–4-tappion RoKille kitkerällä tavalla.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen perjantaina Lappi Areenalla, jossa nähtiin tasainen ja kuuma kamppailu sarjapisteistä.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa, Kumpikaan ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut, vaan tauolle lähdettiin 0–0 -tilanteesta.

Toinen erä oli niin ikään tasaista vääntöä. Tolpatkin kolisivat molemmissa päissä ennen kuin kuparisia rikottiin, ensin RoKin Gabin Ville laukoi ylärimaan ja toisessa päässä Kiekko-Vantaan voimalaituri Tommi Laakso ohjasi limpun tolppaan.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat ajassa 34.50, kun Aapo Ahola piti viivan, kultakypärä Joni Piipponen pelasi hienosti yhteen Roope Elimäen kanssa ja uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelua pelannut Piipponen sivalsi tilanteeksi 1–0 kauniin sommitelman päätteeksi.

RoKi tasoitti kuitenkin 50 seluntia myöhemmin ylivoimalla puolustaja Oskari Kantolan viivakudilla. Kiekko-Vantaa sortui ottelussa useaan turhaan rangaistukseen. Toisaalta taas toiseen suuntaan tuomareiden pilli pysyi visusti piilossa.

RoKi iski toisen erän lopussa 1–2-johtomaalin, joka hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. SaiPa-laina Zdenek Sedlak käänsi kiekon Elias Kaarelalle maalin edessä, joka sai latoa kiekon tyhjään rysään. Kiekko-Vantaa puolustaja Aapo Aholan katsottiin työntäneen RoKi-pelaajan päin Samuli Tervoa, jjoka oli törmäyksen seurauksena kyvytön torjuntatöihin.

Kiekko-Vantaa selvitti kolmannen erän alussa upeasti alivoiman ja kampesi sen jälkeen pelin nopeasti tasoihin, kun Jesse Pietikäinen iski takatolpalta maestro Roope Elimäen syötön ilmasta sisään.

Molemmilla oli tämän jälkeen tilaisuutensa. Lohipaitojen paras tontti tuli Mathias Hänniselle, mutta laukaus painui yli. RoKilta muun muassa Elias Kaarela oli kertaalleen puolittain nokikkain Samuli Tervon kanssa.

RoKin voitto-osuma oli kyseenalainen, sillä sitä edelsi selvä vastustajan jäähy jota ei koskaan vihelletty. Tommi Laakso kaadettiin, Batyrlan Muratov nousi tämän ansiosta paikkaan ja lopulta Heikki Huttunen ohjasi ilmasta kiekon sisään maalin edestä.

Kiekko-Vantaa haki lopussa tasoitusta kuudella neljää vastaan RoKi-hyökkääjä Kaarelan taklattua Pietikäistä päähän. Lohipaitojen paras tontti tasoittaa tuli Roope Elimäelle, mutta ei pomppinut Lohelle.

Muratov iski RoKille 2–4 loppulukemat tyhjään nuottaan. Niinpä illasta jäi karvas maku suuhun. Enemmän oli otetavissa.

– Paljon on pelaajia kipeenä ja loukkaantunut. Siihen nähden mitä on ehditty treenaamaan, niin hyvä esitys meiltä. Toisen erän vikalla vitosella meinasi paketti hajota. Kolmas erä oli hyvää lätkää meiltä ja tämä oli muutenkin hyvä kiekkopeli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

– Tämä työmäärä täytyy saada huomiselle mukaan. Erikoistilanteet pitää saada uomiin ja varsinkin ylivoimalle pitää katsoa mitä sille voidaan tehdä. Harvoin moitin tuomareita, mutta nyt pitää kyllä sanoa, että RoKn voitto-osumassa jäi kyllä selvä rike viheltämättä, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina Iisalmen Peli-Karhujen vieraana. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.

RoKi–Kiekko-Vantaa 4–2 (0–0, 2–1, 2–1)

34.50 0–1 Joni Piipponen (Roope Elimäki)

35.40 1–1 Oskari Kantola (Batyrlan Muratov, Gabin Ville) YV

39.07 2–1 Elias Kaarela (Zdenek Sedlak, Gavin Ville) VT

43.30 2–2 Jesse Pietikäinen (Roope Elimäki)

56.04 3–2 Heikki Huttunen (Nicholas Canade, Batyrlan Muratov)

58.49 4–2 Batyrlan Muratov (Antti Järvelä, Heikki Huttunen) tM