Kiekko-Vantaa | Mestis

Kinnari haluaa menestyä lohipaidassa: ”Se on tärkeintä, että joukkue pärjää”

20.05.2020

Nuorten SM-liigassa hurjaa jälkeä tehnyt Aku Kinnari odottaa jo vesi kielellä tulevaa Mestis-kautta lohinutussa. Pienikokoinen pelintekijä haluaa Kiekko-Vantaassa kehittyä pelaajana kohti kirkkaimpia valoja ja voittaa joukkueena.

Aku Kinnarin hanskojen käsittelyssä kiekko todellakin tottelee. Pehmeäkätinen ja vauhdikas hyökkääjä on ollut kahdella edellisellä kaudella yksi Nuorten SM-liigan tehokkaimmista pelaajista. Ensi kaudella Kinnari nähdään lohipaidassa.

– Todella hyvin mielin saavun Vantaalle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Haluan pelata hyvän kauden ja menestyä joukkueen kanssa, Aku Kinnari kertoo.

Kinnarissa on paljon samoja piirteitä pelaajana kuin toisessa Lempäälän kasvatissa, yhteistyöseuramme Jokereiden hyökkääjätähti Henrik Haapalassa.

– Nopeus ja taito ovat suurimpia vahvuuksia. Olen fiksu pelaaja. Tykkään enemmän syöttää kuin laukoa itse, mutta on niitä maalejakin viime kausina tullut kuitenkin ihan hyvin, Kinnari sanoo.

Viime kaudella Tapparan A-nuorissa 51 runkosarjaottelussa tehot 26+31=57 takonut virtuoosi on loistanut syötöillään ja yllätyksellisilläkin oivalluksillaan Nuorten SM-liigassa.

– Ensimmäinen A-nuorten kausi oli opettelua, mutta sen jälkeen pystyin tekemään isossa roolissa tulosta ja pelaamaan sitä omaa peliä, Kinnari kertoo.

Mestiksestäkin tutun Juha Juujärven luotsaama Tapparan A-nuoret raivasivat tiensä viime kaudella villi kortti-kierroksilta puolivälieriin. Tappara voitti kuumassa puolivälieräavauksessa mestarisuosikkeihin lukeutuvan HIFK:n jatkoajalla 5–4. Kinnari syötti joukkueensa 4–4-tasoituksen vain 64 sekuntia ennen summeria.

– Viime kausi oli hyvä, mutta tietenkin kauden päättyminen koronan takia ennenaikaisesti jäi harmittamaan. Olisi ollut jännittävää nähdä mihin olisimme yltäneet, koska meillä oli hyvä joukkue ja se ensimmäinen HIFK-voitto oli iso, Nuorten SM-liigan kakkostähdistöön valittu Kinnari muistelee.

Juonikas ja taitava hyökkääjä pelasi viime kauden aikana kaksi Mestis-ottelua Hermeksessä, joten ihan tuntemattomaan Kinnari ei ole hyppäämässä.

– Niiden pelien perusteella vauhti ja kamppailut ovat kovempia. Pelin vaatimustaso on korkealla, mutta hauska päästä Mestis-peleihin, Kinnari tietää.

Vantaalle Kinnari saapuu hyvillä mielin ja odottavaisena.

– Ensimmäinen kerta minulle kun lähden Pirkanmaalta pois. Ei minun hirveästi tarvinnut kotitöitä tehdä, kun Kiekko-Vantaata mietin ensi kauden joukkueeksi. Muutamalta tutulta kyselin kyllä, mutta kuulin vain positiivista organisaatiosta ja kaikesta, Kinnari valottaa.

Mitään pistetavoitteita Kinnari ei itselle aseta ensi kaudelle, vaan tähtäin on joukkueen kanssa menestymisessä.

– Henkilökohtaisesti en ole mitään tavoitteita miettinyt sen enempää. Tärkeintä on, että joukkue pärjää. Haluan kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta voittamaan, Kinnari toteaa.

Koronaepidemia ei ole juurikaan vaikuttanut Kinnarin harjoitteluun. Jäälle olisi jo kova halu.

– Lempäälässä olen hyvin päässyt treenaamaan, eikä ole joutunut kauheasti mielikuvitusta käyttämään, vaan pystynyt tekemään kaiken tuttuun tapaan. Aika paljon tekee mieli jo jäälle. Viimeksi olen ollut luistimillla 11. maaliskuuta puolivälieräavauksessa, Kinnari kertoo.

Mestis