Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi

15.01.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki 1–4-tappion sarjajumbo Kooveelle lauantaina Trio Areenalla. Samalla katkesi lohipaitojen neljän ottelun mittainen voittoputki.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen tänään Trio Areenalla. Lohipaidat eivät saaneet koneita kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Koovee pelasi hyvän vierasmatsin ja haki 1–4-voiton. Näin ollen katkesi Kiekko-Vantaan neljän ottelun voittoputki ja seitsemän ottelun mittainen pisteputki.

– Putket katkeavat aikanaan ja tänään meille tuli tämän putken päätepiste. Koovee pelasi hyvin ja voitti joka puolella kaukaloa kaksinkamppailuita enemmän kuin me. Meiltä harmaata tekemistä läpi ilta, eikä saatu oikeen koneita käyntiin. Voittaminen vaatii kropan laittamista likoon ja maalille menemistä, että sieltä tulee niitä pomppumaaleja, jotka toisivat spiritiä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa. Kiekko-Vantaa oli näennäisesti pelin päällä, mutta maalin eteen ei oltu valmiita maksamaan hintaa. Koovee iski vastahyökkäyksestä ottelun avausosuman, kun Verneri Metsänen tarjoili ja Tomi Iso-Mustajärvi viimeisteli tilanteeksi 0–1.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta todella tahmea, eikä mikään onnistunut. Oli lohipaidoilla 0–1-tilanteessa Santeri Aallon läpiajo, josta kun olisi pelin tasoihin laittanut, niin olisi voinut olla ihan eri peli. Mutta jossittelu on turhaa.

Tänään ei lohipaidoille edes pomppinut, mutta Kooveelle taas pomppi senkin edestä. Kilpurit teki toisen erän puolivälin jälkeen kahteen minuuttiin kaksi maalia ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle: ensin Jani Nyman korjasi maaliviivalta tilanteeksi 0–2 ja sitten Juuso Walli laukoi viivalta tolpan kautta 0–3.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ei saanut kunnon kiriä käyntiin kuin vasta viimeisellä vitosella otettuaan maalivahdin pois. Siinä oli lohipaidoilla muutamakin tontti, mutta verkko ei paikoista helissyt.

Kooveen Janne Seppänen iski tyhjään nuottaan 0–4. Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen 65 sekuntia ennen summeria, kun Tommi Laakso rusikoi maalin edestä kiekon sisään.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu tiistaina vierasottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Koovee 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)

7.33 0–1 Tomi Iso-Mustajärvi (Verneri Metsänen)

33.32 0–2 Jani Nyman (Nikolai Hakala, Joona Korhonen)

35.33 0–3 Juuso Walli (Joona Korhonen, Henri Tuominen)

58.12 0–4 Janne Seppänen (Tomi Iso-Mustajärvi, Juuso Walli) TM

58.55 1–4 Tommi Laakso (Olli Maansaari, Joonas Rinnetmäki)