Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi

26.02.2021

Kiekko-Vantaa koki perjantaina Trio Areenalla katkeran 2–4-tappion Forssan Palloseuralle. Lohipaidat jäivät kotiaskissa kauas omasta tasosta.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen perjantaina Tikkurilassa. Lohipaidat eivät saaneet parasta koneesta tällä kertaa irti kuin vasta kolmannessa erässä, mutta ei onnistunut kääntämään kamppailua.

– Kolmanteen erään olen tyytyväinen, mutta se työmäärä on saatava alusta saakka. Wade piti maalissa meitä pystyssä alussa, kun olimme varsinkin kamppailupelaamisessa pahasti jäljessä. Toinen erä oli meiltä vähän parempi ja oltiin osittain edellä. Kolmas erä oli täysin meidän, mutta ei ollut tänään tuuriakaan mukana maalipaikoissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

FPS vei avauserää, mutta Kiekko-Vantaa avasi maalihanat kahden miehen ylivoimalla. Taitava sentteri Jolle Nikander ohjasi hienosti Viljami Wacklinin passin reppuun.

FPS iski kuitenkin erän lopulla kahdesti: ensin Riku Tuomola sivalsi ruuhkan keskeltä pelin tasoihin ja Karri Forsblom ohjasi ylivoimalla vieraat 1–2-johtoon.

Toinen erä oli lohipaidoilta jo vähän parempi ja onnistuikin tasoittamaan pelin, kun Jolle Nikander tarjoili ja Juuso Perttilä niittasi limpun sisään.

FPS iski kuitenkin tilanteeksi 2–3, kun kultakypärä Paavo Tyni pyssytti kiekon etuylänurkkaan tarkalla kudilla.

Kolmas erä oli yhtä päätyä, kun Kiekko-Vantaa myllytti. Viimeistely oli kuitenkin tukkoista tällä kertaa. FPS:n Jere Jokinen iski loppulukemat tyhjään rysään viimeisellä minuutilla.

– FPS on pelannut tauon jälkeen tosi hyvää lätkää ja se pelasi juuri sellaista pellä mitä osasimme odottaa. Ei me huonolle joukkueelle tänään hävitty, Niskanen totesi.

Näin ollen Kiekko-Vantaan neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi. Huomenna lohipaidoilla on kasvojen pesun paikka, kun Koovee saapuu vieraaksi Trio Areenalle.

– Hyvä, että seuraava peli tulee eteen jo huomenna. Nuollaan haavat ja otetaan opiksi, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–FPS 2–4 (1–2, 1–1, 0–1)

11.21 1–0 Jolle Nikander (Viljami Wacklin, Eetu Mäki) YV2

14.33 1–1 Riku Tuomola

19.21 1–2 Karri Forsblom (Erkki Laiho, Joona Tala) YV

34.26 2–2 Juuso Perttilä (Jolle Nikander, Eetu Peltola)

37.21 2–3 Paavo Tyni (Riku Tuomola, Juhani Tamminen)

59.21 2–4 Jere Jokinen (Riku Tuomola, Juhani Tamminen) TM

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 16+8+6=30

Petrus Lintonen, FPS 11+9+14=34

Mestis