Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan U20-joukkue valmiina sarjakauteen – ”Heti pitää pystyä pelaamaan tuloksesta”

31.08.2021

Kiekko-Vantaan U20-joukkue aloittaa sarjakautensa U20 Mestiksessä perjantaina vierasottelulla LeKiä vastaan. Kotiavaus on edessä Trio Areenalla sunnuntaina.

Kiekko-Vantaan U20-joukkue lähtee kauteen 2021–22 uudistuneella valmennusjohdolla ja nuorella ryhmällä, josta löytyy taitoa ja luisteluvoimaa. Joukkueen päävalmentaja Ville Immonen odottaa innolla alkavaa kautta.

– Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka on tehnyt harjoituskauden ajan hyvin hommia yhdessä. Meillä on kokeneempia poikia, jotka ovat pelanneet täällä jo pidempään ja sitten U18 -ikäluokasta tulleita pelaajia. Liike ja työmoraali ovat suurimmat vahvuudet ja uskon meidän parantavan koko ajan peliä kauden edetessä, Kiekko-Vantaan U20-joukkueen päävalmentaja Ville Immonen kertoo.

Muikut pelasi harjoituskaudella neljä harjoitusottelua, joista se voitti kaksi. Harjoituskauden aikana joukkueen valmennus täydentyi apuvalmentajaksi saapuneella Tomi Sihvosella

– Harjoituskausi sujui hyvin. Olimme viikon karanteenissa ja ehdimme nyt pelata neljä peliä seitsemän sijaan. Paljon on töitä tehtävänä, mutta suunta on oikea, Immonen sanoo.

U20 Mestiksen alkusarjassa pelataan 17 joukkueen yksinkertainen sarja, jonka neljä parasta joukkuetta jatkaa U20 SM-sarjan alempaan jatkosarjaan. Sijoille 5.–17. sijoittuneet joukkueet pelaavat 13 joukkueen U20 Mestiksen kaksinkertaisensa sarjana.

– Kyllä me lähdemme taistelemaan paikasta neljän joukossa. Arki pitää olla niin kestävää, että pelaajat menevät eteenpäin ja kasvamme joukkueena. Heti pitää pystyä pelaamaan tuloksesta, eikä ohipeleihin ole kellään varaa. Ne joukkueet ovat varmasti vahvoilla, joilla runko on pysynyt kasassa ja kenellä on sitä kokenutta kaartia. Veikkaan, että ainakin Karhu-Kissat ja Ketterä tulevat meidän ohella olemaan vahvoja, Immonen tietää.

Muikkujen joukkueessa avainpelaajia ovat muun muassa maalivahdit Mikko Holopainen ja Joni Jämsä, puolustajat Oka Riissanen ja Eemeli Laine sekä hyökkääjät Jesse Pietikäinen, Leo Latvala, Paul Lepineau ja harjoituskauden paras pistemies Samu Pohja. U18 SM-sarjajoukkueesta Muikkuihin tulleista Severi Lehdonmäki on ollut harjoituskaudella tehokas. Uusia kasvoja tulee kauden aikana varmasti astumaan esiin.

– Maalivahtiosasto Mikko Holopaisen ja Joni Jämsän johdolla on kovaa valuuttaa tähän sarjaan. Kun meidän arki on riittävän hyvää ja vaatimustaso korkealla, niin moni pelaaja tulee nousemaan sieltä esille. Nuorista Aku Tykkyläinen on sellainen pelaaja, jota kannattaa seurata, Immonen valottaa.

Muikut kohtaa sarja-avauksessa perjantaina vieraskaukalossa LeKin. Kotiavaus on edessä sunnuntaina Trio Areenalla klo 12.50 alkaen, kun vieraaksi saapuu Ketterä. 

U20 Mestis, alkusarja:

HeKi Vierumäki United

Hermes

Hokki

IPK

Jokipojat

JYP Akatemia

Kiekko-Espoo Challenger

Karhu-Kissat

Kiekko-Vantaa

Ketterä

KJT Haukat

Kärpät Akatemia

LeKi

S-Kiekko

SaPKo

TPS Akatemia

Viikingit

Mestis