Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan seuraava vierasputken koitos Kokkolassa

01.02.2022

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Kokkolan Hermeksen vieraaksi. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet.

Kiekko-Vantaalla on edessä tällä viikolla kolme tärkeää vierasottelua: keskiviikkona kohdataan Hermes, perjantaina matka jatkuu Kajaanin Hokin vieraaksi ja lauantaina vieraskiertue huipentuu Joensuun Kiekko-Poikia vastaan. Voittoja ja pisteitä on raavittava keinolla millä hyvänsä 

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 33 ottelusta 42 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on 11 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kaksi vierasottelua: perjantaina lohipaidat kokivat katkeran tappion RoKin vieraana 2–4-lukemin, mutta lauantaina kaatui IPK voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on kapteeni Joni Piipponen, joka on myös sarjan kuumimpia maalintekijöitä.

Hermes on sarjassa sijalla 12 ja raapinut 31 ottelusta kasaan 38 pistettä. Viime kevään hopeajoukkue Hermes on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan yhden, mutta kerännyt kolmessa pisteitä.

Hermeksellä on kasassa laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueesta löytyy paljon taitoa ja kokemusta. Joukkueen paras pistemies on taitava tähtisentteri Erik Ahopelto.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Hermes voitti Tikkurilassa lokakuussa 2–6, mutta joulukuun alussa lohipaidat hakivat Kokkolasta 1–0-voiton Aapo Aholan osumalla.

Hermes–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Kokkolan jäähallissa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 16+12=28

2) Kristjan Kombe 3+19=22

3) Niko Mikkola 6+12=18

4) Erik Embrich 6+10=16

5) Jaakko Kuusisto 7+8=15

Tiesitkö?

– K-Vantaan puolustaja Aapo Ahola on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Ahola ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen Kokkolassa.

– K-Vantaan alivoima on sarjan parasta (87,85%)

– K-Vantaan kippari Joni Piipponen on tehnyt tällä kaudella kahdeksan ylivoimamaalia ja se on toiseksi eniten koko sarjassa.

Mestis