Kiekko-Vantaan selkäranka katkesi kolmannessa erässä – ”Pelattiin 50 minuuttia hyvin”

26.01.2019

Kiekko-Vantaa koki lauantain Mestis-näytelmässä karvaan tappion hallitsevan mestarin KeuPa HT:n vieraana maalein 7–2 (0–1, 1–0, 6–1).

Samoista sijoituksista pudotuspeliviivan tuntumassa taistelevat Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen Keuruulla. Ennen ottelun alkua keuruulaisen kiekkoilun kasvot, eli Taneli Maasalon pelipaita nostettiin hallin kattoon juhlallisesti.

Kiekko-Vantaan jäntereissä kolmen pelin viikon tuoma rasitus ei juurikaan näkynyt, vaan se aloitti todella pirteästi ja määräsi tahdin avauserässä.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon ajassa 2.42, kun Joel Sund napautti ylivoimalla tarkalla rannekudilla kiekon ylänurkkaan. Syöttöpisteet maaliin saalistivat kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen ja puolustaja Alex Lindroos.

Toinen erä oli tasaisempi pelillisesti. Kiekko-Vantaa puolusti väkevästi, mutta rakensi myös muutaman erittäin vaarallisen maalintekopaikan.

KeuPa onnistui toisen erän lopussa tasoittamaan, kun puolustaja Paavo Tyni latasi aloitusvoiton jälkeen limpun pussin pohjalle.

Kolmannen erän puoliväliin saakka pisteistä taisteltiin tasatilanteessa, mutta KeuPan Joni Piipposen iskemä 1–2-johtomaali katkaisi lohipaitojen selkärangan täysin. Myös keuruulaisten illan toinen osuma syntyi välittömästi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Hallitseva mestari latoi päätöserässä vielä viisi maalia, kun Sakari Turtiainen, Emppu Pulliainen, Jesse Pelamo, Jani Ollitervo ja Janne Kumpulainen onnistuivat.

Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa pyssytti laihaksi lohduksi jääneen 2–5-kavennuksen Joel Sundin syötöstä.

Kiekko-Vantaa tippui sarjassa yhdeksänneksi. Eroa pudotuspeliviivaan on nyt pisteen verran, mutta KeuPa on pelannut kolme ottelua vähemmän ja RoKi on seitsemäntenä viiden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Runkosarjaa on jäljellä 13 ottelun verran, joten kaikki on täysin omissa käsissä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Peliittoja vastaan.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 7–2 (0–1, 1–0, 6–1)

2.42 0–1 Joel Sund (Miro-Pekka Saarelainen, Alex Lindroos) YV

36.51 1–1 Paavo Tyni (Jani Siekkinen)

45.42 2–1 Joni Piipponen (Jesse Pelamo)

50.14 3–1 Sakari Turtiainen (Teemu Huttu, Janne Kumpulainen) YV

51.53 4–1 Emppu Pulliainen (Juuso Mörsky, Paavo Tyni)

53.51 5–1 Jesse Pelamo (Jaakko Kuusisto, Sakari Turtiainen)

56.53 5–2 Pekka Niemimaa (Joel Sund) AV

57.52 6–2 Jani Ollitervo (Jaakko Kuusisto, Joni Piipponen)