Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan päävalmentaja vaihtuu – Mälkiä vapautettu tehtävistään

28.01.2019

Kiekko-Vantaa on vapauttanut Simo Mälkiän päävalmentajan tehtävistä. Hänen tilalle tulee Reijo Ruotsalainen. 

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa on vapauttanut Simo Mälkiän päävalmentajan tehtävistä.

Lohipaidoilla on ollut viime aikoina tuloksellisesti erittäin vaikeaa, sillä Kiekko-Vantaa on voittanut  joulutauon jälkeen kymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi.

Sarjataulukossa Kiekko-Vantaa on yhdeksäntenä, kun runkosarjaa on jäljellä 13 ottelua. Matkaa pudotuspeliviivaan on piste, mutta KeuPa HT on pelannut kolme ottelua vähemmän. Sijalla seitsemän oleva RoKi on pelannut yhden ottelun vähemmän ja eroa on nyt viisi pistettä. Kaikki on siis täysin omissa käsissä.

Mälkiän tilalle tulee upealla pelaajaurallaan muun muassa kaksi Stanley Cupia voittanut Reijo Ruotsalainen, jonka sopimus kattaa loppukauden. Apuvalmentajana jatkaa toinen kiekkolegenda, kolme Suomen mestaruutta muun muassa urallaan voittanut Tony Virta.

Ruotsalainen on edellisen kerran toiminut seuravalmennuksessa kaudella 2013–14 Saksan pääsarjajoukkue Kölner Haien apuvalmentajana. Sitä ennen hän toimi viisi kautta Itävallassa EC Salzburgin apuvalmentajana. Mestiksessä Ruotsalainen toimi Jukureiden päävalmentajana kaudella 2006–07.

Huikella pelaajaurallaan Ruotsalainen valittiin SM-liigan parhaaksi puolustajaksi kahdesti, voitti yhden Suomen mestaruuden Kärpissä, olympiahopeaa 1988, voitti kaksi Stanley Cupia Edmonton Oilersissa ja kolme Sveitsin mestaruutta Bernissä.

Ruotsalaisen komennossa Kiekko-Vantaa esiintyy ensimmäisen kerran keskiviikkona Trio Areenalla, kun se kohtaa Peliitat.

Kiekko-Vantaa kiittää Simo Mälkiää seuran eteen tekemästään työstä ja toivottaa menestystä jatkoon.

Mestis