Kiekko-Vantaan mieletön nousu toi pisteen

19.11.2021

Kiekko-Vantaa osoitti luonnetta ja nousi 0–4-tappioasemasta tasoihin kolmannessa erässä.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen perjantain kutkuttavan jännittävässä Mestis-trillerissä, joka tuskin jätti ketään kylmäksi.

RoKi meni kamppailussa 0–4-johtoon, mutta Kiekko-Vantaa ei antanut periksi, vaan tuli väkisin tasoihin päätöserän hurjalla kirillä.

Avauserässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja peli oli tasaista, mutta RoKi käytti paikat ja Kiekko-Vantaa ei. Tauolle lähdettiin 0–2-lukemista, kun RoKin kultakypärä Heikki Huttunen iski kaksi näyttävää osumaa vantaalaisten pahoista kömmähdyksistä.

Toisen erän alku oli Kiekko-Vantaalta vaisu ja RoKi vei peliä. Se myös onnistui lisäämään johtoaan, kun Jarkko Pynnönen ja Anton Sikorski iskivät limpun riman alle tarkoilla kudeillaan.

Kiekko-Vantaa teki toisen erän lopussa tärkeän kavennusosuman, kun Mikael Saha ohjasi maalin edestä kiekon sisään.

Kolmannen erän alussa jäällä nähtiin vain yksi joukkue, kun Kiekko-Vantaa vyöryi ja määräsi. Se pelasi upeaa kiekkoa ja tuli tasoihin maali kerrallaan: ensin Aapo Ahola latasi Atte Mäkisen loistavasta tarjoilusta 2–4, hetkeä myöhemmin Niclas Tenhovuori tinttasi 3–4 Niko Mikkolan upeasta esityöstä ja Erik Embrich pyssytti pelin tasoihin ylivoimalla.

Toisessa erässä 0–4-takaiskun jälkeen Kiekko-Vantaan maalille vaihdettu Mikko Holopainen esiintyi upeasti vantaalaisten maalilla.

Kolmannen erän viimeisellä kympillä molemmilla oli paikat ratkaista, mutta kumpikaan ei siinä onnistunut. Niinpä ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelaisella oli parhaat paikat ratkoa, mutta tällä kertaa ei uponnut. Lopulta RoKin ranskalaishyökkääjä Gabin Ville iski voitto-osuman maalin edestä ja Kiekko-Vantaalle jäi käteen näin yksi sarjapiste.

– Meiltä hyvä nousu 0–4:stä tasoihin ja täytyy nostaa hattua pojille, ettei annettu periksi ja siitä miten kolmannessa erässä pelattiin. RoKi oli hyvä tänään ja välillä oltiin pesukoneessa. Käytiin toisella erätauolla ihan perusjuttuja läpi ja saatiin pelistä kiinni, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kuudesta edellisestä ottelusta kolme voittaneen ja neljästä pisteitä raapineen Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina vierasottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–RoKi 4–5 JA (0–2, 1–2, 3–0, 0–1)

11.38 0–1 Heikki Huttunen (Saku Kivinen, Oskari Kantola) AV

13.44 0–2 Heikki Huttunen (Lauri Heino)

23.51 0–3 Jarkko Pynnönen (Oskari Kantola, Nicholas Canade)

33.26 0–4 Anton Sikorski (Niko Sihvonen, Lauri Heino) YV

36.46 1–4 Mikael Saha (Jaako Manninen, Miro-Pekka Saarelainen)

41.46 2–4 Aapo Ahola (Atte Mäkinen, Kristjan Kombe)

43.08 3–4 Niclas Tenhovuori (Niko Mikkola, Jaako Manninen)