Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan kotipeliputki starttaa Mestiksen El Clasicolla – ”Siihen meidän pitää olla valmis”

19.02.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla Mestiksen El Clasicossa TUTO:n. Lohipaidat jahtaavat neljättä perättäistä voittoa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena pistekeskiarvolla 1,40. Lohipaidat ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan yli kaksi kuukautta kestäneen tauon jälkeen.

Torstaina Kiekko-Vantaa kaatoi vieraskaukalossa sarjan kärkiporukoihin lukeutuvan Kooveen maalein 3–0. Lohipaitojen sankareina hääräsivät nollapelin torjunut Samuel Jukuri ja hattutempun iskenyt Julius Valtonen.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa pelintekijävirtuoosi Erkka Seppälä, joka on tykittänyt 20 ottelussa tehot 5+17=22.

Perjantain kamppailu on Kiekko-Vantaalle äärimmäisen tärkeä, sillä illan vastustaja TUTO on sarjassa seitsemäntenä viisi pistettä lohipaitoja edellä. Kolmen pisteen voitolla Kiekko-Vantaa hivuttautuisi tiukasti niskaan.

– Pelin kuva varmasti muuttuu eilisestä. TUTO:a vastaan olemme pelanneet tiukkoja kamppailupelejä ja siihen meidän pitää olla valmis myös nyt. Viisikon täytyy olla tiivis, puolustuspelin onnistua ja paikoista laittaa kiekkoa reppuun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Pelaajansa tauolla lomauttanut TUTO tulee Vantaallle ärsytettynä, sillä se kärsi viime viikolla kaksi tappiota. Perjantaina Antti Virtasen luotsaama joukkue koki kotona 3–7-tappion Kiekko-Espoolle ja lauantaina se hävisi vieraissa sarjajumbo FPS:lle 3–4.

TUTO:ssa on tapahtunut pelaajaliikennettä suuntaan ja toiseen. TUTO vahvistui tällä viikolla JYP-hyökkääjä Oskari Kalajanniskalla, mutta sen sijaan joukkueen paras pistemies Matias Lehtonen siirtyi puolestaan Slovakian pääsarjaan ja Toronto Maple Leafs -laina Mac Hollowell palasi Pohjois-Amerikkaan. Ykkössentteri Juho Virtanen on taas toipunut pelikuntoon. Alkukaudesta tolppien välissä häikäissyt ja hienot U20 MM-kisat pelannut Kari Piiroinen on Tapparan mukana.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Lohipaidat on voittanut niistä ainoastaan yhden. Kulmahampaat pitää olla terävänä ja lohhipaitojen lyödä parasta pöytään jälleen.

Kiekko-Vantaa–TUTO perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Kamppailua voit seurata Ruutu -palvelusta ja Tikkurilan Shamrockissa.

Seuraa heitä:

#34 Nuutti Viitasalo

– Huikean alkukauden pelannut puolustaja kohtaa entisen seuransa. Tärkeä palanen lohipaitojen puolustusta. Taitava ja hyvin liikkuva rightin pakki.

#34 Mark Viitanen, TUTO

– Teki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa hattutempun. Virolaishyökkääjä on lyömässä läpi Mestiksessä. Vaarallinen maalintekijä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 5+17=22

2) Oliver Kiljunen 12+8=20

3) Julius Valtonen 7+12=19

4) Juuso Perttilä 3+13=16

5) Nuutti Viitasalo 3+9=12

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Mikko Laine 6+5=11

2) Juho Mäkelä 3+7=10

3) Aleksi Poikola 4+5=9

4) Jesper Larinmaa 2+7=9

5) Mark Viitanen 7+1=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan maalitykki Oliver Killjunen  on niin ikään kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan puolustaja Eetu Peltola on tulokkaiden pistepörssissä viidentenä.

Mestis