Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan kausi päättyi pettymykseen – Kiekko-Pojat käytti paikkansa tehokkaammin

10.04.2021

Kiekko-Vantaa koki ratkaisevassa kolmannessa puolivälierässä katkeran 2–4-tappion Joensuun Kiekko-Pojille. Lohipaitojen kausi päättyi pettymykseen.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen lauantaina Joensuun PKS Areenalla. Kiihkeä ottelusarja huipentui tasaiseen kiekkopeliin, jossa JoKP käytti paikkansa ripauksen tehokkaammin. Paras kolmesta -sarja on raakaa peliä.

– Tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä meille. Alku oli tahmea jostain syystä, mutta käännettiin kelkka ja paikat oli voittaa. Ylivoima ei toiminut tänään ja kun nämä pelit ratkotaan erikoistilanteissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

JoKP tuli avauserään kovaa ja Kiekko-Vantaa taas jäi vähän telineisiin alussa. Kotijoukkue myös käytti maalipaikkansa huomattavasti tehokkaammin kuin Kiekko-Vantaa.

JoKP iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia, kun ensin Samuel Salonen vei onnenkantamoisella isännät 1–0-johtoon ja Lauri Heino runnoi maalin edestä 2–0-osuman.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen nopeasti 0–2-osuman jälkeen, kun työmyyrä Eemeli Jeskanen sivalsi irtokiekon maalin edestä reppuun.

Kiekko-Pojat lisäsi johtoa erän lopussa Oskari Seppälän viivalaukauksen painuttua sisään.

Lohipaidoilla oli erän aikana omatkin mestat, kun Aleksi Halme laukoi kertaalleen tolppaan ja Oliver Kiljunen veivasi itsensä huipputontille.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa otti pelin hallinnan itselleen. JoKP siirtyi kuitenkin jo 1–4-johtoon Jonne Bryggerin yläkulmalaukauksella.

Kiekko-Vantaa sai toisessa erässä pelata yli minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Erkka Seppälä, Juuso Perttilä ja Julius Valtonen sekä Oliver Kiljunen pääsivät hyville paikoillle. Kippari Valtosen kuti olikin jo maalivahdin selän takana, mutta irtokiekkoa ei saatu mukiloitua sisään.

Erän lopussa Kiekko-Vantaa painoi vahvasti ja sai lopulta tärkeän 2–4-kavennuksen, kun Konsta Hirvonen sivalsi Eemeli Jeskasen vahvan esityön jälkeen kiekon maalin edestä sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa hukkasi paikkansa. Eemeli Jeskanen olli heti erän alussa tuhannen taalan tontilla, Viljami Wacklin oli läpiajossa ja ylivoimaakin tarjottiin.

Kiekko-Vantaan kausi päättyi isoon pettymykseen. Runkosarja alkoi hyvin, sen jälkeen käytiin pohjalla ja kevät runkosarjan osalta oli erittäin vahva. Peliitat -sarja oli joukkueelta vakuuttava ja tässä puolivälieräsarjassa kaaduttiin lopulta tehottomuuteen. Sarja oli täysin voitettavissa.

– Keväästä jäi hyvä maku. Saatiin tulostakin aikaiseksi, mutta tässä sarjassa pienet asiat käänsivät sarjan vastustajalle. Vastustaja oli kova, mutta tämä puollivälieräsarja oli täysin voitettavissa. Tarkemman analyysin paikka on myöhemmin, Niskanen sanoi.

Joensuun Kiekko-Pojat–Kiekko-Vantaa 4–2 (3–1, 1–1, 0–0)

5.05 1–0 Samuel Salonen (Valtteri Lipiäinen, Niki Blomberg)

14.40 2–0 Lauri Heino (Teemu Siironen, Ville Räsänen)

15.19 2–1 Eemeli Jeskanen (Jaako Manninen, Oliver Kiljunen)

18.44 3–1 Oskari Seppälä (Santeri Koponen, Valtteri Lipiäinen)

29.46 4–1 Jonne Brygger (Oula Uski)

35.59 4–2 Konsta Hirvonen (Eemeli Jeskanen, Miika Heiskari)

Torjunnat:

Leevi Nikkinen, JoKP 12+13+3=28

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 9+9+9=27

Mestis