Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina Heinolassa – ”Tätä on odotettu”

11.02.2021

Kiekko-Vantaa palaa kaukaloon perjantaina, kun lohipaidat matkustavat Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

– Olemme saaneet harjoitella kaksi ja puoli kuukautta ja tätä on odotettu, että päästään taas pelaamaan. Kun saimme sen päivämäärän, että milloin pelit jatkuu, niin kopissa pelaajien suupielet nousivat ylöspäin ja pari napsua saatiin lisää treeneihin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Yli kahden kuukauden odotus on päättynyt ja Mestis-kausi jatkuu viimein. SaPKo ja RoKi jättivät leikin kesken taloudellisten syiden takia, joten runkosarja pelataan loppuun 12 joukkueen voimin.

Joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Joten edelleen pelataan vain oman lohkon joukkueita vastaan. Kiekko-Vantaan kanssa samassa lohkossa pelaavat Kiekko-Espoo, Koovee, TUTO, Peliitat ja FPS.

Lohipaidat pelaavat kuusi ottelua kotona ja yhtä monta vieraskaukalossa. Kiekko-Vantaa kohtaa Kiekko-Espoon ja Peliitat kolmesti ja muut lohkon joukkueet kaksi kertaa.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä pistekeskiarvolla 1,18 viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla 10. Lohipaitojen ensimmäinen tavoite on siis pudotuspelipaikassa.

– Pleijaripaikka on tavoitteena oli se sitten suora paikka kuuden joukossa tai villi kortti -kierroksella. Siitä lähdetään, että myös runkosarjan jälkeen pelaamme, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa pelasi ennen sarjan keskeyttämistä 17 ottelua, joista se keräsi 20 paunaa, voitti viisi peliä ja keräsi 10 ottelusta pisteitä.

Lohipaidat ovat harjoitelleet läpi tauon laadukkaasti ja pitänyt pelituntumaakin yllä muun muassa joukkueen sisäisillä otteluilla. Pelaajat ovat innoissaan kauden jatkumisesta ja se on näkynyt myös harjoituksissa.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa sentterivirtuoosi Erkka Seppälä, joka on leiponut 17 ottelussa tehot 5+13=18. Oliver Kiljunen on puolestaan Mestiksen maalipörssin kakkonen 11 osumallaan.

Perjantain vastustaja Peliitat on sarjassa sijalla 11 pistekeskiarvolla 0,84. Peliitat on voittanut 19 ottelustaan kuusi, mutta ottanut niistä vain kolme varsinaisella peliajalla. Pisteitä Vesa Petäjän luotsaama joukkue on raapinut kasaan 16.

Peliitat on päästänyt eniten maaleja sarjassa ja tehnyt toiseksi vähiten osumia. Peliitat on päässyt myös harjoittelemaan läpi tauon. Heinolalaisten jatkamisen kevätkaudella oli mahdollistamassa TPS:n kanssa sopimuksen hiljattain tehnyt osaomistaja ja entinen NHL-vahti Karri Rämö.

Kiekko-Vantaa ei ole vielä tällä kaudella kohdannut Peliittoja. Heinolalaiset jatkavat kauttaan jo tänään kohtaamalla Hakametsässä sarjakolmosen Kooveen.

– Luotetaan omaan tekemiseen ja tehdään kimpassa hommia. Työteliästä tekemistä kolme erää, niin uskon tuloksen olevan hyvä, Niskanen valottaa.

Peliittojen kultakypärää kantaa Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava Juuso Jämsen, joka on ottelutauon aikana päässyt myös Pelicansin liigajoukkueessa antamaan näyttöjä. Peliittojen muita avainpelaajia ovat puolustaja Jere Vertanen ja hyökkääjät Leevi Tukiainen, Elias Vilén, Joel Kerkkänen, Oskari Lemetyinen, Markus Lahtinen ja Mestis-mestari Erno Ripatti. Tauon aikana joukkueesta lähtivät NHL-laina Jakub Skarek ja opiskeluihin jatkossa keskittyvä Bernard Isiguzo. Sen sijaan Kasperi Torikka saapui vahvistamaan pakistoa RoKista.

Peliitat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Heinolan Versowood Areenalla.  Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta ja Tikkurilan sydämessä sijaitsevassa Shamrockissa.

Seuraa heitä:

#20 Juuso Perttilä, Kiekko-Vantaa

Tohtori on yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista. Taitava, juonikas ja ovela peluri.

#11 Leevi Tukiainen, Peliitat

Nuori Pelicansin hyökkääjälupaus omaa erinomaisen laukauksen, jolla tekee tuhoa. Teki viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 5+13=18

2) Oliver Kiljunen 11+5=16

3) Juuso Perttilä 3+13=16

4) Julius Valtonen 2+12=14

5) Nuutti Viitasalo 3+8=11

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Jämsen 9+7=16

2) Leevi Tukiainen 5+8=13

3) Elias Vilen 2+9=11

4) Joona Lankinen 1+8=9

5) Oscar Lemström 4+4=8

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan puolustajalupaus Eetu Peltola lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 43 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 25–18.

– Kiekko-Vantaa on voittanut neljästä edellisestä Heinolan vierailustaan kolme.

Mestis