Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalta tahmea esitys kotikenraalissa

15.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 1–4-tappion Peliitoille Trio Areenalla harjoituskauden viimeisessä kotiottelussa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla vauhdikkaassa harjoitusottelussa.

Kiekko-Vantaa ei kotikaukalossa saanut parasta irti kuin toisen erän lopussa, jota se vei mielin määrin. Muuten esitys oli kiistatta tahmea ja vaisu.

– Heidän kolmanteen maaliin saakka meiltä nähtiin virkamieskiekkoa. Toisen erän loppu oli hyvä ja siinä oli paikat iskeä useampi maalikin. Edelleen meidän puutteet ovat paineen alta lähdöissä. Syöttämisen laatu ja vastaanotto, pieni asioita, mutta todella tärkeitä. Se on selvä, ettei tämä taso riitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa johti tasaisen avauserän jälkeen ottelua 1–0, kun Atte Mäkinen iski ylivoimalla etutolpalta kiekon pussiin Erik Embrichin ja Niclas Tenhovuoren syötöistä.

Toisen erän ensimmäinen kymppi oli synkkä ja Peliitat iski kolmesti. Ensin venäläishyökkääjä Nikita Kochubeinik iski yksilösuorituksellaan tillanteeksi 1–1, Niki Huovinen sai laukoa avopaikasta 1–2-osuman ja Aleksi Ek tälläsi 1–3 tarkalla kudillaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa hukkasi paikkansa, eikä saanut ilman maalivahtia tulosta aikaiseksi. Peliittojen Markus Lahtinen iski tyhjään rysään loppulukemiksi 1–4.

Joukkueet kohtaavat uudestaan perjantaina Heinolassa.

– Lähdetään parantamaan jokaisella osa-alueella. Nyt tiedetään mitä tulee vastaan, kovaa töitä tekevä ryhmä, joka menee miljoonaa päästä päähän, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 1–4 (1–0, 0–3, 0–1)

7.55 1–0 Atte Mäkinen (Niclas Tenhovuori, Erik Embrich) YV

22.47 1–1 Nikita Kochubeinik (Stanislav Vrhel, Konsta Jaakola)

27.41 1–2 Niki Huovinen (Tomi Purmola)

30.44 1–3 Aleksi Ek

59.44 1–4 Markus Lahtinen TM

Torjunnat:

Sebastian Katajainen, K-Vantaa 8+3+13=24

Oskari Parviainen, Peliitat 9+11+11=31

Mestis