Kiekko-Vantaalta heikko esitys kotikaukalossa

24.01.2020

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa koki perjantaina 1–3-tappion Kajaanin Hokkia vastaan Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla, jossa väännettiin äärimmäisen tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun erittäin vahvasti ja myllytti ensimmäisen viisi minuuttia vastustajan päässä kokonaan. Hallinta tuotti myös tulosta, kun Julius Valtonen sivalsi kultakypärä Harri Kainulaisen upeasta esityöstä kiekon reppuun.

Avauserän jälkeen tilanteen olisi pitänyt olla 5–0, mutta lohipaidat jättivät paikkansa käyttämättä.

Toinen erä oli tasainen, mutta Kiekko-Vantaa kadotti parhaan teränsä pelistä ja hallitsi vain enää näennäisesti.

Lohipaidat nukkui heti erän alussa ja KooKoo-laina Sami Tamminen kuritti tasoittamalla pelin komealla yksilösuorituksella.

Kiekko-Vantaa sai myös toisessa erässä kyseenalaisia jäähyjä ja vastustaja onnistui lopulta myös rankaisemaan. Mestiksen pistepörssiä johtava Jarkko Harjula jakoi vasemmalta pointilta täydellisen passin ja Samu Pyykkönen jatkoi maalin edestä laatan pussiin.

Kolmatta erää Kiekko-Vantaa hallitsi myös, mutta pyöri liikaa kulmissa ja Hokin maalilla Teemu Seppänen pelasi loisto-ottelun.

Hokki siirtyi 1–3-johtoon Tuomas Ahtosen napautettua limpun ylänurkkaan kapteeni Risto Mattilan tarjoilusta.

Kiekko-Vantaa ei saanut lopussa kunnon kiriä aikaan ja niinpä arvokkaat sarjapisteet jäi saamatta.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana oli taiston tauottua erittäin pettynyt.

– Aamulla puhuttiin, ettei ole syytä aliarvioida vastustajaa. No saimme suht hyvän lähdön peliin, mutta taas hyökkäyspelaaminen ei ollut suoraviivaista, vaan se meni kulmissa pyörimiseksi, vaikka on korostettu maalille menemistä. Ei tämä ole helppoa ja kivaa nyt. Välillä miettii pitäisikö laittaa bensaa koppiin, että jätkät syttyisi pelaamaan.

Kiekko-Vantaan taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu lauantaina vierasottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Hokki 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)

3.33 1–0 Julius Valtonen (Harri Kainulainen, Oliver Kiljunen)

20.30 1–1 Sami Tamminen (Mika Koivisto, Christoffer Seppelin)

33.38 1–2 Samu Pyykkönen (Jarkko Harjula, Tuomas Komulainen) YV

49.40 1–3 Tuomas Ahtonen (Risto Mattila, Jesse Niskanen)