Kiekko-Vantaalle upea voitto Kiekko-Poikien vieraana

05.02.2022

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina vieraskiertueen päätöskamppailussa 5–2-lukemin Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen lauantaina PKS Areenalla. Kiekko-Vantaalla oli alla pitkä vieraskiertue ja isännät lähtivät puolestaan peliin kolmella ketjulla.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ottelun lauantaina ja nappasi pisteet kotiin 5–2-lukemin.

– Kolme tärkeää pistettä mukaan. Hyvä taistelu joukkueelta ja pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän avauserän ja paikat oli useampaankin kuin yhteen maaliin. Joonas Rinnetmäki iski kauden toisensa upealla laukauksella paluukiekosta.

Toinen erä oli tasainen. Kiekko-Vantaa meni kamppailussa 3–0-johtoon käytettyään paikkansa tehokkaasti: Joonas Rinnetmäki sivalsi päädystä kimmonneen kiekon sisään ja vei Lohen 2–0-johtoon ja Kristjan Kombe pyssytti Erik Embrichin syötöstä hienon sommitelman jälkeen kiekon reppuun.

JoKP sai kuparisen rikki erän lopussa Julius Korjuksen osumalla.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa vei peliä ja pelasi hyvin johtoasemassa. Atte Mäkinen naulasi tilanteeksi 4–1 tyhjään rysään. Kiekko-Poikien Jani Taskula toi isännät vielä kahden maalin päähän lopussa, mutta Kiekko-Vantaan sentterivirtuoosi Roope Elimäki naulasi viisi sekuntia ennen loppua Jesse Pietikäisen hienosta syötöstä tilanteeksi 5–2.

Kiekko-Vantaa nousi sarjassa yhdeksänneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

JoKP–Kiekko-Vantaa 2–5 (0–1, 1–2, 1–2)

9.08 0–1 Joonas Rinnetmäki (Olli Maansaari)

23.16 0–2 Joonas Rinnetmäki (Niko Mikkola, Nikke Kettukangas)

27.56 0–3 Kristjan Kombe (Erik Embrich, Jaakko Kuusisto)

38.01 1–3 Julius Korjus (Ville Sivonen, Jani Taskula)

57.19 1–4 Atte Mäkinen (Niko Mikkola, Santeri Aalto) TM

59.31 2–4 Jani Taskula (Joel Kerkkänen, Jonne Brygger)

59.55 2–5 Roope Elimäki (Jesse Pietikäinen, Aapo Ahola)

Leevi Nikkinen, JoKP 10+5+0=15 (vaihto 40.00 1–3)