Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle tappio SaPKon vieraana

25.09.2021

Kiekko-Vantaa koki lauantaina 1–4-tappion SaPKon vieraana.

Kevään 2017 finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen lauantaina Talvisalon jäähallissa.

Kiekko-Vantaalta nähtiin sarja-avauksessa erinomainen peliesitys, mutta tänään lohipaidat eivät saanut konetta käyntiin missään vaiheessa.

– Valmistautuminen epäonnistui ja meillä oli niin sanotut bussijalat. Ei saatu konetta käyntiin. Ei tästä tämän illan esityksestä oikeen mitään positiivista löydä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa aloitti tahmeasti ja SaPKo oli pelin päällä. Pässipaidat avasivat maalihanat ylivoimalla, kun Matias Mutikainen lusikoi maalin edestä irtokaran sisään.

Lohipaitojen maalissa Samuli Tervo piti joukkuetta huipputorjunnoillaan pelissä mukana.

Toiseen erään Kiekko-Vantaa paransi vähän, mutta ei tarpeeksi. Voimahyökkääjä Tommi Laakso tasoitti kamppailun entistä seuraansa vastaan alivoimalla. Laakso katkaisi syötön ja napautti tarkasti ranteella limpun sisään.

SaPKo siirtyi neljä minuuttia myöhemmin kuitenkin takaisin kuskin paikalle, kun Jere Kuivisto iski maalin edestä Mestis-uransa avausmaalin.

Kiekko-Vantaa sai toisessa erässä pelata kaksi minuuttia ylivoimalla ja se pyöri erinomaisesti, mutta tulosta ei tullut. Paikat oli iskeä peli tasoihin.

SaPKo lisäsi toisessa erässä johtoa, kun Kalle Matikainen pääsi läpi ja viimeisteli niin ikään uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai kunnon kirivaihteen päälle kun se pelasi ilman maalivahtia. Lohipaidoilla oli tarvittavat paikat maallintekoon, mutta verkko ei heilunut.

SaPKon Jere Kuivisto iski viimeisen niitin tyhjään rysään.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina Kooveeta vastaan Hakametsässä.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

12.32 1–0 Matias Mutikainen (Miiro Linjala, Krisztian Nagy) YV

21.55 1–1 Tommi Laakso AV

25.56 2–1 Jere Kuivisto (Wiljami Kupiainen, Eemeli Ylitalo)

35.03 3–1 Kalle Matikainen (Krisztián Nagy, Eemeli Ylitalo)

58:33 4–1 Jere Kuivisto (Oscar Lemström) TM

Torjunnat:

Eetu Randelin, SaPKo 4+13+7=24

Samuli Tervo, K-Vantaa 16+12+5=33

Mestis