Kiekko-Vantaalle tappio Heinolassa

28.10.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki torstaina Heinolassa 2–5-tappion Peliitoille.

Peliitat ja Kiekko-Vantaa iskivät yhteen torstai-iltana Heinolan betonissa, jossa nähtiin vauhdikas kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kolmannen erän ja sillä oli paikat kääntää ottelu, mutta tehot jäivät piippuun.

Avauserä oli Peliittojen hallintaa ja kolmella ketjulla pelannut Kiekko-Vantaa lähti peliin turhan passiivisesti. Peliitat iski avausmaalin ylivoimalla erän puolivälissä, kun Pelicans-laina Aatu Jämsen iski etukulmasta limpun sisään tarkalla kudilla.

Avauserässä Kiekko-Vantaan Olli Maansaari taklattiin rumasti, mutta rangaistusta tilanteesta ei koskaan tullut. Maansaari joutui jättämään ottelun kesken.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalle kaksijakoinen. Peliitat rynnisti karkumatkalle Aatu Jämsenin illan toisella, Niklas Nordgrenin sekä Alexander Forslundin osumilla, mutta lohipaidat tulivat erän lopun maaleilla peliin vielä mukaan.

Kultakypärä Joni Piipponen rikkoi kuparisen hienolla yksilösuorituksella ja heti perään taiturimainen Kristjan Kombe ohjasi taidokkaasti uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kolmas erä oli täysin Kiekko-Vantaan hallintaa. Se loi paljon paikkoja ja määräsi kaukalossa tahdin. Lohipaidat pääsivät myös erän aikana pelaamaan kolmesti ylivoimaa, mutta maalinteko oli tervanjuontia.

Peliitat puolestaan iski tänään tehokkaasti ylivoimalla ja heinolalaisten kultakypärä Juuso Heikkilä sivalsikin Elias Elomaan tarjoilusta loppulukemiksi 5–2.

– Kolmas erä oli meiltä tänään parasta lätkää. Ensimmäisessä erässä olimme passiivisia, toisessa erässä tuli paljon virheitä, joista vastustaja iski. Turpaan tuli ja Peliitat oli tuon verran parempi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna kotiottelulla Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 5–2 (1–0, 3–2, 1–0)

10.54 1–0 Aatu Jämsen (Niklas Nordgren, Alexander Forslund) YV

24.40 2–0 Aatu Jämsen (Alexander Forslund)

25.19 3–0 Niklas Nordgren (Alexander Forslund, Aatu Jämsen)

35.20 4–0 Alexander Forslund (Niklas Nordgren, Aatu Jämsen)

36.43 4–1 Joni Piipponen

38.32 4–2 Kristjan Kombe (Nikke Kettukangas, Santeri Aalto)

52.42 5–2 Juuso Heikkilä (Elias Elomaa) YV