Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle rankkaritappio harjoituskauden avauksessa – ”Hyvä startti tappiosta huolimatta”

11.08.2021

Kiekko-Vantaa koki 2–3-rankkaritappion keskiviikkona harjoituskauden avausottelussaan arkkivihollisensa TUTO:n vieraana.

Kiekko-Vantaa tuli peliin väkevästi ja siirtyi kahdella nopealla maalilla 2–0-johtoon. Ensin Oliver Tuhkanen paukutti viivalta kiekon reppuun ja heti perään hienon sommitelman päätteeksi Olli Maansaari viimeisteli komean osuman.

TUTO kavensi erän puolivälissä, kun Oskari Kalajanniska peippasi läpiajosta kiekon pussiin.

Kiekko-Vantaa oli läpi pelin enemmän kiekossa ja pelin päällä, mutta omaan päähän tuli pahoja vastaiskuja. Lohipaitojen maalilla Samuli Tervo venyi useaan huimaan torjuntaan.

Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan illan aikana kuusi kertaa ylivoimalla, mutta tehot puuttuivat. Vaikka maalia ei saatu, niin aihioita siinäkin oli, sillä sitä ei olla vielä edes harjoiteltu.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaalla oli usea hyvä paikka tappaa peli, mutta tehottomuus vaivasi. Parhaat paikat oli ylivoimalla Rasmus Lahnaviikillä ja läpiajosta rimaan kilauttaneella Mathias Hännisellä.

TUTO tasoitti kamppailun neljä minuuttia ennen summeria, kun Aleksi Poikola iski kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä laatan sisään.

Ratkaisua ei nähty enää varsinaisella peliajalla, eikä myöskään jatkoajalla. Rankkareissa TUTO oli tällä kertaa parempi Olli Valtolan ja Anton Vasilevin osumilla.

Kiekko-Vantaa esiintyi nuorella ryhmällä pirteästi ja matsista jäi kuitenkin positiivinen maku tappiosta huolimatta.

– Vauhdikasta lätkää nähtiin. Enemmän oli vauhtia kuin järkeä kuten aina tässä vaiheessa kautta. Vaikka hävisimme, niin hyvä startti meiltä. Aina tietysti haluamme voittaa. Paineistamisessa ja oman pään pelissä näkyi jo niitä asioita, joita olemme harjoitelleet, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden matsit jatkuvat huomenna Porvoossa Suomi-sarja-joukkue Huntersin vieraana.

– Samoilla teemoilla jatketaan, joita olemme käyneet läpi. Hyökkäysalueen peliin haluan parannusta, että saamme enemmän laadukkaita paikkoja ja ylivoima oli tänään omaan päähän vaarallista, eli sinne tarvitsemme myös petrausta, Niskanen sanoi.

TUTO–Kiekko-Vantaa 3–2 VL (1–2, 0–0, 1–0, 0–0, 1–0)

1.14 0–1 Oliver Tuhkanen (Oliver Felixson, Erik Embrich)

1.41 0–2 Olli Maansaari (Eppu Karuvaara, Niclas Tenhovuori)

10.26 1–2 Oskari Kalajanniska (Marek Blaha) SR

55.50 2–2 Aleksi Poikola (Oskari Kalajanniska, Oskari Lahtinen) AV

65.00 3–2 Olli Valtola VL

Torjunnat:

Jere Huhtamaa, TUTO 8+15+14+1=38

Samuli Tervo, K-Vantaa 6+13+5+2=26

 

KUVA: Shaun Duncan

Mestis