Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle piste värikkäiden vaiheiden jälkeen

22.02.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL 

Kiekko-Vantaa taipui tiistaina jatkoajalla kotikaukalossa, kun sarjakolmonen Forssan Palloseura haki 2–3-voiton Tikkurilan Areenalta pitkän kaavan kautta.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin vauhdikas ja tasainen vääntö tärkeistä pisteistä.

Oman mausteensa iltaan toi myös umpisurkea tuomaritoiminta. Kiekko.Vantaalle vihellettiin ottelussa kolme jäähyä – osa kyseenalaisia ja puolestaan Forssan Palloseuran useat selvät jäähyt jäivät jostain syystä viheltämättä. Lohella oli siis tiistai-illassa kaksi vastustajaa: vierasjoukkue ja raitapaidat.

Avauserässä oli molemmilla joukkueilla enemmän vauhtia kuin järkeä. Kiekko-Vantaa aloitti pelin vahvasti, mutta ei saanut paikoista maaleja. FPS pääsi ylivoimansa kautta peliin mukaan.

Toisessa erässä FPS oli kuskin paikalla ja Kiekko-Vantaalla oli välillä vaikeuksia työteliään vierasjoukkueen kanssa.

FPS meni 0–1-johtoon, kun Joona Vainio iski oman laukauksen irtokiekkonsa sisään Kiekko-Vantaan puolustettua lepsusti oman maalin edessä.

Kiekko-Vantaa tuli kamppailussa tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. Atte Mäkinen pelasi vahvasti päädyssä, Aapo Ahola toimitti viivalta ja kokoonpanoon pirteästi palannut Jaakko Kuusisto ohjasi limpun sisään.

FPS meni kuusi minuuttia ennen erän loppua takaisin johtoon, kun Mika Huhtasalo löi maalin edestä kiekon etukulmasta onnekkaasti sisään.

Kiekko-Vantaa hallitsi kolmatta erää ja sai myös palkinnon tasoitusosuman muodossa, kun taikuri Erik Embrich pyssytti ranteella kiekon riman alle. Vahvan esityön osumaan teki Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaalla oli paikat kääntää peli voitoksi. Lähimpänä maalintekoa oli Roope Elimäki, jonka rystylaukaus viuhui tolppaan.

Viimeisellä kympillä Kiekko-Vantaa joutui tappamaan kaksi rangaistusta ja alivoima onnistuikin maalivahti Samuli Tervon johdolla erinomaisesti.

Jatkoerässä Kiekko-Vantaa sai ensimmäisen paikan maalintekoon, mutta sen jälkeen FPS kontrolloi kiekkoa ja Lohi pelasi passiivisesti. Niinpä FPS:n Santtu Hakanen lopulta ratkoi pelin näyttävällä yksilösuorituksella.

– Yksi piste tuli ja onneksi saatiin edes se. Eka kymppi paketti pysyi kasassa, toinen erä oli Forssan, kolmas tasainen ja saatiin tasoitus, jatkoajasta en tiedä miksi se oli meiltä niin passiivista. Puolustuspelaamista täytyy viikonlopuksi parantaa, ettei tule pitkiä linkoja omissa mitä tänään välillä tuli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi. 

Kiekko-Vantaalle siis yksi piste mukaan ja pisteissä joukkue nousi viivan yläpuolelle, mutta pistekeskiarvon osalta taas tippui sijalle 12.

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu perjantaina Joensuun Kiekko-Poikien vieraana.

Kiekko-Vantaa–FPS 2–3 JA (0–0, 1–2, 1–0, 0–1)

24.31 0–1 Joona Vainio (Atso Lehtinen, Topi Hägg)

28.10 1–1 Jaakko Kuusisto (Aapo Ahola, Atte Mäkinen)

34.00 1–2 Mika Huhtasalo (Totte Moberg, Atso Lehtinen)

48.34 2–2 Erik Embrich (Atte Mäkinen, Jaakko Kuusisto)

62.03 2–3 Santtu Hakanen (Paavo Tyni, Mika Huhtasalo)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 4+11+7+1=23

Petrus Lintonen, FPS 8+8+11+0=27

Mestis