Kiekko-Vantaalle piste lauantain Mestis-klassikosta

17.10.2020

Kiekko-Vantaa jatkoi pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi, mutta kolmas perättäinen tappio jäi harmittamaan.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla Mestis-klassikossa. Lohipaidat taipuivat perjantaina Kupittaalla jatkoajalla ja otti pisteen maalivahti Samuel Jukurin huipputorjuntojen ansiosta.

Lauantaina lohipaitojen iso teema oli kasvojen pesu ja omalle tasolle palaaminen. Kiekko-Vantaa pelasikin kaksi erää todella hyvää kiekkoa lauantaina Mestis-klassikossa. TUTO vei kuitenkin tasaisen kamppailun lopulta voittolaukauskilpailussa 1–2.

– Piste on piste. Tappio harmittaa. Ensimmäinen erä oli Turun pelin jatkumoa meidän osalta, mutta kaksi erää pelattiin hyvää lätkää ja olisimme ansainneet enemmän. Meillä oli paikat ratkaista peli ja ottaa kolme pistettä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan osalta avauserä oli tahmea ja TUTO oli niskan päällä. Vieraat menivätkin avauserässä 0–1-johtoon, kun Roope Kallio tinttasi ranteella yläkulmaan viiksien välistä Valtteri Niemen hyvästä tarjoilusta.

Kiekko-Vantaa otti toisessa erässä hallinnan ja sai peliään jälleen uomiinsa. Lohipaidoilla oli runsaasti tontteja ja saikin lopulta pelin tasoihin, kun kultakypärää kantava sentterivirtuoosi Erkka Seppälä iski maalin edestä Christian Silfverin laukauksesta tulleen paluukiekon sisään.

Kolmannessakin erässä lohipaidoilla oli omat vahvat jaksonsa kotiyleisn edessä ja tarvittavat paikat pelin voittamiseksi.

Ratkaisua lähdettiin kuitenkin eilisen tapaan hakemaan jatkoajalta, jossa molemmilla oli huipputontteja.

Voittaja selvisi kuitenkin kiihkeässä Mestis-klassikossa vasta voittolaukauskilpailussa, jonka TUTO vei 3–2. Lohipaidoilta maalinteossa rankkareissa onnistuivat mailataituri Juuso Perttilä ja kapteeni Julius Valtonen. TUTO:lta kiekon reppuun laittoivat Kasper Simontaival, Olli Valtola ja ratkaisevan osuman tehnyt Mikko Laine.

– Olin tyytyväinen siihen, että löysimme taas omasta pelistä kiinni toiseen erään. Mutta siihen, että kolmas tappio tulee putkeen, niin se tässä mietityttää. Meillä on tietty päämäärä ja sitä kohti pitää oppia asioita, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kaksi ottelua, kun torstaina lohipaidat matkustavat Forssan Palloseuran vieraaksi ja perjantaina kohdataan kotikaukalossa Koovee.

– Koko pakettia pitää käydä läpi ja harjoitella. Puolustuspeli pitää saada uomiin, että saamme vastustajan pitkät hyökkäykset katki, Niskanen tuumasi.

Kiekko-Vantaa–TUTO 1–2 VL (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)

7.47 0–1 Roope Kallio (Valtteri Niemi, Mark Viitanen)

28.42 1–1 Erkka Seppälä (Christian Silfver, Jarkko Pynnönen)

65.00 1–2 Mikko Laine VL