Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle piste kiihkeästä sarja-avauksesta

24.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki perjantaina sarja-avauksessa runsaslukuisen yleisön edessä 1–2-jatkoaikatappion Kiekko-Espoota vastaan Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen perjantaina sarja-avauksessa Trio Areenalla, jossa nähtiin laadukas, kiihkeä, fyysinen, vauhdikas ja tasainen kiekkopeli. Tunnelma hallissa oli erinomainen läpi illan.

Kiekko-Vantaa vei ottelun avauserää ja oli niskan päällä. Lohipaidat avasivatkin maalihanat, kun Miro-Pekka Saarelainen voitti päädyssä kiekon, Roope Elimäki tarjoili upean syötön maalin eteen, josta kippari Joni Piipponen survoi kiekon reppuun.

Lisämaaleja ei kuitenkaan hyvistä paikoista huolimatta tullut. Muun muassa pirteästi pelannut Aleksi Halme oli lähellä onnistua läpiajosta.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo oli pelin päällä, mutta paikkansa oli molemmilla joukkueilla. Molemmat maalivahdit, Kiekko-Vantaan Samuli Tervo ja Kiekko-Espoon Roope Taponen esittivät toinen toistaan hienompia torjuntoja.

Kiekko-Vantaa paransi jälleen kolmanteen erään ja loi enemmän paikkoja kuin vastustaja päätöserässä, mutta ei saanut palkintoa hienolle taistelulle.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla. Ensin Kiekko-Vantaalla oli kolmella yhtä vastaan -hyökkäys, jossa Atte Mäkisellä oli erinomainen tontti ratkaista. Hetkessä toiseen suuntaan aukesi Anton Ollikaiselle läpiajo, joka viimeisteli tästä ja ratkaisi kamppailun.

– Ensimmäinen erä oli meidän, toisessa Kiekko-Espoo oli niskan päällä ja kolmannessa erässä molemmilla oli paikat ratkoa. Jatkoajalla meillä ensin mahdollisuus pistää peli pakettiin ja sitten heti perään vastustajalla ja tällä kertaa näin päin. Laadukas kiekkopeli ja oli hienoa nähdä yleisöä hyvin katsomossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Tappiosta huolimatta Kiekko-Vantaan pelissä oli paljon hyvää, josta ammentaa. 

– Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen ja ilmeeseen. Ainoa asia mikä jäi hampaankoloon oli se, että ei saatu kolmea tai kahta pistettä. Pelin sisällä on kuitenkin asioita joita pitää parantaa, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna vierasottelulla SaPKoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 1–2 JA (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)

11.54 1–0 Joni Piipponen (Roope Elimäki, Miro-Pekka Saarelainen)

21.06 1–1 Julius Rantaeskola (Petteri Villanen, Daniel Takkunen)

60:20 1–2 Anton Ollikainen (Roope Taponen, Oskari Lemetyinen)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 11+12+13+0=36

Roope Taponen, K-Espoo 19+8+7+1=35

Mestis