Kiekko-Vantaalle piste Forssan perjantai-illasta – ”Parannettavaa jäi rutosti

20.11.2020

Kiekko-Vantaa taipui perjantaina jatkoajalla Forssan Palloseuran vieraana maalein 3–4.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen perjantaina Forssan jäähallissa. Lohipaidat tulivat peliin ryminällä ja veivät alkua, mutta johto suli karmealla tavalla.

Kiekko-Vantaa iski ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin kaksi maalia, kun tulikuuma Oliver Kiljunen veivasi ensin maestro Erkka Seppälän syötöstä tilanteeksi 1–0 ja heti perään ylivoimalla Kiljunen tinttasi kippari Julius Valtosen esityöstä 2–0-osuman.

FPS-laituri Janne Jokinen kavensi 1–2:een puolustuksen nukahduksen seurauksena. Kiekko-Vantaa lisäsi johtoa, kun Aku Kinnari tarjoili ylivoimalla maagisen syötön ja Eetu Peltola latasi limpun reppuun.

Lohipaidat kadottivat kuitenkin otteen ja sen jälkeen vihreä vaara vyöryi kohti vantaalaisten maalia.

Toista erää sekoittivat jäähyt. Kiekko-Vantaalla oli paikat iskeä lopullinen niitti ja FPS:llä omat tilaisuutensa.

FPS iski kaksi sekuntia ennen erän loppua kavennuksen, kun Totte Moberg antoi näyttävän rystysyötön ja Miska Ronkainen löi tilanteeksi 2–3.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ryhdistäytyi, mutta ei saanut käytettyä paikkojaan. Lähimmäs pääsi puolustaja Elias Ulander, joka laukoi tolppaan. Kolmannessa erässä tunteet myös rypsähtivät, kun Kiekko-Vantaan Juho Jokiharju ja FPS:n Joona Vainio ottivat yhteen nyrkein.

FPS-puolustaja ja kultakypärä Paavo Tyni peippaili tilanteeksi 3–3 yksillösuorituksellaan.

Molemmilla joukkueilla oli kolmannen erän lopussa voitonavaimet käsissä ylivoimien kautta. Kiekko-Vantaa ei onnistunut omalla mahdollisuudellaan.

FPS onnistui sen käyttämään jatkoajalla Teemu Karjalaisen osumalla. Niinpä FPS katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa 4–3-lukemin.

– Meiltä hyvä ensimmäinen 15 minuuttia ja vietiin peliä. Toista erää jäähyt sotki ja kolmannessa erässä meillä oli paikat voittaa. Jänne ei kestänyt 60 minuuttia. Parannettavaa jäi rutosti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaalle perjantai-illasta mukaan piste, joten pisteputki kasvoi kolmeen otteluun, mutta se ei juuri lohduta.

Kiekko-Vantaalla on kasvojen pesun paikka heti huomenna, kun Koovee saapuu vieraaksi Trio Areenalle.

FPS–Kiekko-Vantaa 4–3 JA (1–3, 1–0, 1–0, 1–0)

5.44 0–1 Oliver Kiljunen (Erkka Seppälä, Julius Valtonen)

8.57 0–2 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen, Juuso Perttilä) YV

10.10 1–2 Janne Jokinen (Aleksi Karlsson, Eetu Moberg)

13.00 1–3 Eetu Peltola (Aku Kinnari, Elias Ulander) YV

39.58 2–3 Miska Ronkainen (Totte Moberg, Topi Hägg)

48.37 3–3 Paavo Tyni (Totte Moberg, Anssi Rantanen)

61.14 4–3 Teemu Karjalainen (Juhani Tamminen, Paavo Tyni) YV