Kiekko-Vantaalle niukka tappio Joensuussa

14.12.2019

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän 3–4-tappion lauantai-illan Mestis-trillerissä Jokipoikien vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen lauantaina Mehtimäen jäähallissa Joensuussa. Kamppailusta kehkeytyi tasainen ja viihdyttävä vääntö sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun todella vahvasti ja vei ensimmäistä 10 minuuttia mielin määrin. Kaukalossa oli vain yksi joukkue ja se näkyi myös tulostaululla.

Mailataituri Julius Valtonen vei Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon ja Lauri Savela viimeisteli uransa ensimmäisellä Mestis-osumalla tilanteeksi 2–0.

Jokipojat pääsi peliin hiljalleen mukaan ja tuli nopeasti tasoihin. Vantaalaislähtöinen Saku Kivinen tinttasi ranteella kavennuksen ja Jaakko Kuusisto naulasi Esa Lehikoisen loistavasta tarjoilusta tilanteeksi 2–2.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmissa päissä kaukaloa tapahtui. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ja hallintahetkensä.

Jokipojat siirtyi kamppailussa 2–3-johtoon Tatu Kokkolan läpiajosta, johon hienon avaussyötön tarjoili lohipaidassakin pelannut Lassi Raitanen.

Kiekko-Vantaa haki kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta ja paikkoja riitti. Kylmä suihku tuli kuitenkin erän puolivälissä, kun Niki Blombergin viivakuti painui sisään.

Lohipaidat tulivat viisi minuuttia ennen loppua maalin päähän Keni Karalahden maagisella yksilösuorituksella. Taitava sentterilupaus Konsta Hirvonen keräsi tehot 0+2 ja myös Julius Valtonen vietti kahden tehopisteen iltaa (1+1).

Kiekko-Vantaa ei saanut peliä enää tasoihin, vaan käteen kovasta taistelusta huolimatta jäi lopulta vain luu.

–  Kolmas peli meille tällä viikolla ja se näkyi kyllä. Alkoi pojilla energiat loppua. Kelpo taistelu saatiin aikaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa keskiviikkona Hakametsässä Kooveen.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3 (2–2, 1–0, 1–1)

1.41 0–1 Julius Valtonen (Konsta Hirvonen, Roope Reini)

8.13 0–2 Lauri Savela (Samu Poutanen)

10.25 1–2 Saku Kivinen (Santeri Salmela, Miro Väänänen)

13.11 2–2 Jaakko Kuusisto (Esa Lehikoinen, Miro Väänänen)

32.34 3–2 Tatu Kokkola (Lassi Raitanen, Roope Taponen)

49.50 4–2 Niki Blomberg (Lassi Raitanen, Julius Harttunen)

54.58 4–3 Keni Karalahti (Konsta Hirvonen, Julius Valtonen)