Kiekko-Vantaalle maukas kotivoitto Peliitoista

17.11.2021

Kuvat: Joonas Ojala

Kiekko-Vantaa nappasi toisen perättäisen voittonsa kaatamalla Peliitat Trio Areenalle keskiviikkoillan kuumassa Mestis-koitoksessa maalein 4–3.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla, jossa nähtiin tasainen, vauhdikas ja laadukas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaan osalta ensimmäinen erä oli vaikea, eikä koneita saatu kunnolla käyntiin. Peliitat iski avauserään kaksi maalia: ensin ylivoimalla Alexander Forslund napautti Elias Elomaan näyttävästä syötöstä tilanteeksi 1–0 ja heti perään Pelicans-laina Juuso Jämsen lisäsi johtoa tyylikkäällä yksilösuorituksella.

Toiseen erään Kiekko-Vantaa teki ison tasonnoston ja tuli peliin mukaan. Lohipaidat saivat myös palkinnon ja tuli kamppailussa tasoihin, kun ensin Niko Mikkola iski upean sommitelman päätteeksi kiekon etuylänurkkaan ja Nikke Kettukangas latasi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen tilanteeksi 2–2.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ratkaisi pelin ylivoimalla. Lohipaidat käyttivät molemmat ylivoimansa ja siirtyi 4–2-johtoon. Ensin Miro-Pekka Saarelainen iski etutolpalta onnekkaasti tilanteeksi 3–2 ja Niclas Tenhovuori pyssytti upealla kudilla tilanteeksi 4–2.

Peliitat haki vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia. Kiekko-Vantaa kesti ja taisteli hyvin 40 kertaa ottelussa torjuneen Samuli Tervon johdolla.

Peliitoiden kultakypärä Juuso Heikkilä onnistui kaventamaan 11 sekuntia ennen loppua, mutta se oli enää vain kosmetiikkaa.

– Hyvä jääkiekko-ottelu. 0–2-tappioasemasta tasoihin ja voittoon, niin täytyy kehua joukkueen moraalia. Parannettiin peliä sen vaikean alun jälkeen. Ylivoima oli hyvää. Virheitä tulee liikaa vielä ja johtoasemassa voimme pelata paremmin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa nousi sijalle 12 ja viivaan on nyt matkaa kaksi pistettä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla RoKia vastaan.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 4–3 (0–2, 2–0, 2–1)

12.12 0–1 Alexander Forslund (Elias Elomaa, Juuso Jämsen) YV

13.45 0–2 Juuso Jämsen (Alexander Forslund, Niklas Nordgren)

25.13 1–2 Niko Mikkola (Jaako Manninen, Kristjan Kombe)

29.04 2–2 Nikke Kettukangas (Aapo Ahola, Kristjan Kombe)

43.43 3–2 Miro-Pekka Saarelainen (Erik Embrich, Atte Mäkinen) YV

52.53 4–2 Niclas Tenhovuori (Niko Mikkola, Santeri Aalto) YV

59.49 4–3 Juuso Heikkilä (Sergey Popov) IM