Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle kitkerä tappio jatkoajalla

22.03.2022

Kiekko-Vantaa koki tiistaina Tikkurilan Areenalla 3–4-jatkoaikatappion Peliitoille.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin tasainen ja jännittävä kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa ei saanut koneita käyntiin ja peli oli tahmeaa. Peliitat olli hyvällä jalalla ja kuskin paikalla kaukalossa.

Kiekko-Vantaa raapi kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemasta jälleen väkisin pelin tasoihin ja otti seitsemännestä pelistä putkeen pisteitä.

Kiekko-Vantaalla oli avauserässä omat tilaisuutensa, mutta muun muassa ylivoima sakkasi.

Peliitat meni ottelussa 0–1-johtoon ajassa 60.22, kun kultakypärä Juuso Heikkilä iski kakkoskiekon maalin edestä sisään.

Toisen erän alussa Peliitat meni 0–2-johtoon ylivoimalla, kun Sergey Popov tinttasi suoraan syötöstä kiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän, kun ajassa 24.49 Atte Mäkinen ja Kristjan Kombe löysivät maalin edestä Niclas Tenhovuoren, joka räppäsi laatan sisään.

Peliitat meni erän lopussa 1–3-johtoon Niklas Virtasen iskettyä maalin edestä irtokiekon sisään. Kiekko-Vantaan täytyykin parantaa nimenomaan oman maalin edustan puolustamista ajatellen viikonlopun ratkaisupelejä.

Kiekko-Vantaa kuittasi 21 sekuntia myöhemmin ja nousi jälleen maalin päähän, kun Joni Piipponen tarjoili ja Joonas Pohjasmäki pyssytti kiekon takayläkulmaan.

Kristjan Kombe laukoi toisen erän loppuhetkillä kiekon tolppaan, mutta tasoitus antoi odottaa kolmanteen erään.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ottelussa, kun ajassa 42.22 Erik Embrich pelasi kiekon maalille ja Jaakko Kuusisto lapioi irtokiekon pussiin.

Molemmilla oli saumat ratkaista peli varsinaisella peliajalla. Peliittojen Juuso Arola oli lähellä maalintekoa ajettuaan röyhkeästi maalille, mutta tilanne tarkistettiin videolta eikä kiekko ollut maalissa kokonaan.

Kiekko-Vantaalta lähimpänä maalintekoa oli puolustaja Nikke Kettukangas, joka pyssytti seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä kiekon tolppaan. Niin lähellä oli kolme pistettä tänään tahmeasta esityksestä huolimatta.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Peliittojen venäläishyökkääjä Sergey Popov, joka teki hienolla yksilösuorituksella voitto-osuman vieraille.

– Aneeminen ja ei saatu peliä käyntiin. Peliitat ansaitsi voittonsa. Sen kun tietäisi mistä tämä tahmeus johtui. Lähdetään latautumaan viikonlopun peleihin. Se on meidän kauden tärkein viikonloppu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu viikonloppuna vieraskiertueella: perjantaina kohdataan IPK ja lauantaina Joensuun Kiekko-Pojat. Voittoja on tultava.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 3–4 JA (0–1, 2–2, 1–0, 0–1)

11.24 0–1 Juuso Heikkilä (Aleksi Ek, Leo Ring)

20.48 0–2 Sergey Popov (Juuso Arola, Juuso Heikkilä) YV

24.49 1–2 Niclas Tenhovuori (Kristjan Kombe, Atte Mäkinen)

37.49 1–3 Niklas Virtanen (Juuso Jämsen, Juuso Arola)

38.10 2–3 Joonas Pohjasmäki (Joni Piipponen, Roope Elimäki)

42.22 3–3 Jaakko Kuusisto (Erik Embrich, Tomi Purmola)

60.22 3–4 Sergey Popov (Juuso Heikkilä, Juuso Arola)

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 13+8+9+0=30

Eetu Uotinen, Peliitat 10+7+7+0=24

Mestis