Kiekko-Vantaalle kauden ensimmäinen vierasvoitto

01.10.2020

Kiekko-Vantaa nappasi torstaina Hakametsässä maukkaan 5–2-voiton Kooveesta. Lohipaitojen pistehai oli tehot 2+1 nakuttanut Eetu Mäki.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen torstaina legendaarisessa Hakametsän jäähallissa. Lohipaidat lähtivät jahtaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

Sen se myös kairasi, mutta peliesitys ei ollut parasta mahdollista missään nimessä. Kiekko-Vantaa löi Kooveen kuitenkin 5–2-lukemin ja täyteen pistepottiin pitää olla tyytyväinen.

– Lohilaiva meni tänään aallon harjalla ja pohjalla, mutta onneksi ei osunut karikkoon. Oltiin pitkiä pätkiä omissa ja kaksinkamppailupelaaminen olli huonoa. Ei saatu Kooveen pyörityksiä poikki niin kuin piti ja jouduimme usein hyökkäämään väsyneenä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

– Kolme pistettä ja voitto tietysti lämmittää. Näitä kokemuksia tarvitsemme ja eiköhän jokainen tiedä, että pystymme parempaan. Kolmas erä oli tänään sellainen kuin sovittiin ja olimme tylyjä, Niskanen sanoi.

Koovee siirtyi jo avauserässä 39 sekunnin pelin jälkeen johtoon, kun Lauri Huhdanpää löi nollakulmasta laatan sisään.

Kiekko-Vantaa petrasi ja takoi avauserään kolme maalia: Viljami Wacklin ohjasi ylivoimalla maalin edestä tasoituksen, Oliver Kiljunen latoi irtokiekon maalin edestä reppuun ja Eetu Mäki nautiskeli tohtori Juuso Perttilän namupassista tilanteeksi 3–1.

Kiekko-Vantaan peli ailahteli paljon pelin sisällä: välillä lohipaidat myllyttivät näyttävästi ja toisinaan jouduttiin pesukoneeseen omalla alueella.

Toisessa erässä Koovee oli lähellä tulla rinnalle ja ohi, kun Eemeli Mäki tinttasi isännät maalin päähän. Hetkeä myöhemmin Kooveen kanadalaistähti Liam Finlay pääsi kokeilemaan rankkarista tasoitusta, mutta tolppa pelasti lohipaidat.

Kiekko-Vantaa iski kuitenkin erän lopussa tärkeän koppimaalin, kun Oliver Kiljunen veti kaikki vipuun ja tarjoili takatolpalle Eetu Mäelle, joka naulasi pelin 4–2:een.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi järkevästi johtoasemassa ja Waltteri Ignatjew oli maalilla viimeisenä lukkona torjuen muun muassa Santeri SIllanpään läpiajon.

Illan viimeisen maalin napautti puolustajalupaus Mico Luoto, jolle osuma oli uran ensimmäinen Mestiksessä.

Kiekko-Vantaalle voitto oli kauden toinen ja lohipaidat nousivat sarjassa viidenneksi.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat uudestaan lauantaina klo 17 Tikkurilassa Trio Areenalla.

Koovee–Kiekko-Vantaa 2–5 (1–3, 1–1, 0–1)

0.39 1–0 Lauri Huhdanpää

11.09 1–1 Viljami Wacklin (Matias Sointu, Julius Valtonen) YV

16.20 1–2 Oliver Kiljunen (Miika Heiskari, Nuutti Viitasalo)

19.03 1–3 Eetu Mäki (Juuso Perttilä)

28.04 2–3 Eemeli Mäki (Lauri Huhdanpää, Liam Finlay)

39.46 2–4 Eetu Mäki (Oliver Kiljunen, Juuso Perttilä)

45.02 2–5 Mico Luoto (Eetu Mäki)