Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle katkera tappio Mestis-klassikossa – ”Jänne ei kestänyt 60 minuuttia”

05.02.2020

Kuvat: Shaun Duncan

 

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Trio Areenalla katkeran 2–3-tappion TUTO:lle. Lohipaidat olivat vielä viisi minuuttia ennen loppua kiinni täydessä pistepotissa, mutta Juho Mäkelän maalit käänsivät pelin.

Veriviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen Trio Areenalla keskiviikkona. Yleisölle tarjottiin vauhdikas, kiihkeä ja jännittävä kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain erittäin vahvasti, mutta sortui illan aikana jäähyilyyn ja TUTO rankaisi myös lohipaitojen typeristä virheistä.

Kiekko-Vantaa oli vielä viisi minuuttia ennen loppua kiinni täydessä pistepotissa, mutta TUTO:n Juho Mäkelä onnistui maalin edestä kahdesti ja käänsi kamppailun vieraille 2–3-loppulukemin.

– Joukkueesta paistaa, ettei peliesitykset ole rentoa ja irtonaista, mutta ei me voida sen taakse mennä. Kipsi on saatava pois. Seitsemän kakkosta, joista ihan turhia ja tiedettiin kyllä, että vastassa on sarjan toiseksi kovin ylivoima. Jänne ei riittänyt 60 minuuttia ja kaverilla kärsivällisyys riitti tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kolmannessa erässä koko Trio Areena hiljeni, kun Kiekko-Vantaan taitava puolustaja Roope Reini liukui kovalla vauhdilla pää edellä laitaan. Reini vietiin kaukalosta paareilla.

– Roope oli tolpillaan. Huomenna tiedetään lisää. Pää toimii ja hän on tolpillaan, joten siinä mielessä selvittiin säikähdyksellä, mutta ei hän ihan heti ole pelaamassa, Manninen kommentoi.

Kiekko-Vantaa johti kiihkeän avauserän jälkeen 1–0: jenkkipakki Jack Glover latasi kahden miehen ylivoimalla taikuri Joonas Niemelän ja Mikael Sahan syötöstä uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. Tauolle lähdettiin lohipaitojen 2–1-johdossa: TUTO:n Eetu Elo tasoitti rannekudilla kamppailun ylivoimalla, mutta Kiekko-Vantaan Eetu Torpström naulasi alivoimalla rystykudilla kultakypärä Harri Kainulaisen maagisesta passista laatan pussiin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaalla oli saumat tappaa peli, mutta se ei siihen ylivoimillaan pystynyt.

TUTO tuli lopussa väkisin rinnalle ja ohi: Juho Mäkelä ohjasi maalin edestä kaksi osumaa ja kotiedusta kamppailevat turkulaiset veivät lopulta pistepotin Tikkurilasta.

Kiekko-Vantaa tippui sijalle 10, mutta matkaa pleijaripaikkaan on edelleen kaksi pistettä.

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu perjantaina kotiottelulla IPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 2–3 (1–0, 1–1, 0–2)

10.21 1–0 Jack Glover (Joonas Niemelä, Mikael Saha) YV2

23.25 1–1 Eetu Elo (Juho Virtanen, Jere Karlsson) YV

27.47 2–1 Eetu Torpström (Harri Kainulainen, Joonas Valkonen) AV

55.38 2–2 Juho Mäkelä (Eetu Elo, Jere Karlsson) YV

58.21 2–3 Juho Mäkelä (Jere Karlsson, Mikko Laine)

Torjunnat:

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 9+10+10=29

Julius Pohjanoksa, TUTO 10+8+8=26

Mestis