Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle katkera tappio Imatralla

10.01.2020

Kiekko-Vantaa koki vuoden ensimmäisen tappionsa, kun Ketterä otti seurahistoriansa ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lohipaidoista Imatralla 1–3-tuloksella.

Kiekko-Vantaa ja hallitseva mestari Ketterä iskivät yhteen neljännen ja viimeisen kerran tällä kaudella runkosarjassa. Kamppailusta kehkeytyi tasainen vääntö sarjapisteistä.

Avauserä oli tasaista vääntöä: Ketterä hallitsi kamppailua hienokseltaan, mutta Kiekko-Vantaalla oli omat hyvät hetkensä pelin sisällä.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon kolmen peliminuutin jälkeen taikuri Joonas Niemelän osumalla: hienoja tulokaskausia pelaavat Petteri Villanen ja Eetu Mäki ryöväsivät kiekon hyökkäysalueella, Villanen teki upeasti peliä ja Niemelä napautti tarkalla rannekudilla kiekon takanurkkaan.

Ketterä tuli kuitenkin kahdeksan minuutin pelin jälkeen tasoihin, kun Mikko Haaparanta kuittasi lohipaitojen karmean kiekon menetyksen maalin edustalla ja löi pelin tasoihin.

Avauserässä Kiekko-Vantaa sai minuutin verran hieroa kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Paras maalipaikka avauserässä tuli puolittain läpi päässeelle Julius Valtoselle.

Toisessa erässä lohipaidat olivat pesukoneessa ajoittain, mutta taistelivat sitkeästi upean ottelun torjuneen Waltteri Ignatjewin johdolla.

Vantaalaisten paras maalipaikka toisessa erässä tuli alivoimalla Erkka Seppälän loistavasta syötöstä pirteän kamppailun pelanneelle Joel Sundille, mutta maaliverkko ei kuitenkaan tällä kertaa heilunut.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi alkua ja loi useita huipputontteja maalintekoon. Lohipaidoille tarjottiin kamppailussa voitonavaimia useasti myös ylivoiman kautta, mutta se oli tänään tervanjuontia läpi illan.

Päätöserässä parhailla paikoilla vantaalaisilta olivat Eetu Mäki, Oliver Kiljusen tarjoilusta sydämensä kyllyydestä tällännyt Joel Sund, kolme vastaan yksi -hyökkäyksessä lähellä ollut Samuel Sikstus ja Samu Poutanen.

Ketterä iski voittomaalinsa ylivoimalla erän lähestyessä puoliväliä. Isäntien tähtisentteri Aku Kestilä latasi suoraan syötöstä oikealta pointilta laatan pussiin.

Kiekko-Vantaa haki ilman maalivahtia tasoitusta, mutta Keni Karalahden huipputonttia lähemmäs se ei tällä kertaa päässyt.

Ketterän Arttu Rämö niittasi loppulukemat tyhjään rysään.

– Ei meillä ollut tänään yhtään mitään. Pyrittiin saamaan parempi alku kuin viimeksi täällä, mutta ei saatu. Ei saatu pelistä oikein kiinni. Onneksi huomenna on uusi mahdollisuus, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana niputti.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina huipputärkeällä kotiottelulla RoKia vastaan. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla klo 17.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

3.17 0–1 Joonas Niemelä (Petteri Villanen, Eetu Mäki)

8.45 1–1 Mikko Haaparanta (Sebastian Sjöholm, Nicklas Nousiainen)

48.41 2–1 Aku Kestilä (Henry Maarnela, Henry Karjalainen)  YV

57.40 3–1 Arttu Rämö (Valtteri Lipiäinen) TM

Torjunnat:

Santeri Lipiäinen, Ketterä 7+3+10=20

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 10+10+6=26

Mestis