Kiekko-Vantaalle jäi käteen piste Savonlinnasta – ”Momentumia oli vaikea saada takaisin”

20.02.2019

Kiekko-Vantaa taipui keskiviikkoillan kiihkeässä Mestis-näytelmässä SaPKon vieraana voittolaukauskilpailussa maalein 4–3. Lohipaidoille jäi käteen lopulta yksi piste, mutta kiistatta arvokas sellainen.

Toissa kevään Mestis-finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen Talvisalossa reilun 900 silmäparin edessä.

– Kaksijakoinen peli meiltä. Saimme hyvän alun ja siihen pyrimme. Toisen erän alussa olimme hyvin vielä pelissä mukana, mutta kolmanteen erään tultiin seisoskelemaan ja annettiin SaPKolle ote. Kun momentum kääntyi, niin sitä oli vaikea saada takaisin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun todella räväkästi ja hallitsi avauserää. Lohipaidat tykittivät SaPKon maalissa aloittaneen Roope Urpolahden vaihtoon jo seitsemän minuutin jälkeen.

Puolustaja Jere Kiviniemi (1+1) iski nousunsa päätteeksi terävällä laukauksella 1–0-maalin, Joel Sund naulasi ylivoimalla 2–0 ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen (1+1) tinttasi hienon suorituksen jälkeen 3–0.

Seuran syöttöennätyksen viime viikolla rikkonut juonikas pelintekijä Joona Monto saalisti entistä seuraansa vastaan tehot 0+2.

SaPKo onnistui avauserän lopussa rikkomaan kuparisen, kun kapteeni Juuso Forsström yllätti Kiekko-Vantaan maalille juuri ennen ottelun alkua Eetu Mäkiniemen tilalle komennetun Waltteri Ignatjewin.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta kertaalleen ensimmäisen erän tapaan vantaalaisten maalia tarkastettiin videolta. Lohipaidat jatkoivat hyvää tekemistä, mutta hallintaote luisui käsistä erän edetessä.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalle jälleen hankala. SaPKo tuli maalin päähän heti erän alussa Teemu Lämsän osumalla. Pässipaidat tasoittivat kamppailun reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun paluumuuttaja Niklas Salo onnistui maalinteossa.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa ei maaleja kuitenkaan nähty. Kiekko-Vantaan Joel Sund oli kertaalleen läpiajossa, mutta tällä kertaa laukaus meni ohi maalin.

Voittolaukauskilpailusta lähdettiin hakemaan voittajaa. Rankkarit ovat jostain syystä olleet tällä kaudella lohipaidoille erityisen vaikeita, eikä lisäpistettä saatu tälläkään kertaa niiden kautta raavittua.

Kiekko-Vantaalta rankkareissa onnistui upealla peippauksellaan puolustajalupaus Roope Reini. SaPKolle voiton takasivat Henri Keskilohko ja Atte Karppinen sekä pässipaitojen maalille vaihdettu Nico Viksten.

– Hyvä, että saimme kuitenkin yhdenkin pisteen. Meillä oli jatkoajalla läpiajo ja numerot olisivat voineet hyvinkin olla toisin, mutta turha jossitella. Pelissä oli hyviä asioita, mutta paljon on tekemistä ja korjattavaa vielä, Ruotsalainen sanoi.

Kahdeksanneksi tippunut Kiekko-Vantaa hakee revanssia SaPKosta lauantaina Tikkurilassa. Lohipaidoilla on runkosarjaa jäljellä seitsemän ottelun verran.

– Matka jatkuu. Voittoja täytyy saada, eikä yksi tai kaksi riitä. Korjaamme asioita ja haetaan paras tulos jäljellä olevista peleistä, Ruotsalainen päätti.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–3 VL (1–3, 0–0, 2–0, 0–0, 1–0)

2.10 0–1 Jere Kiviniemi (Pekka Niemimaa, Roope Niskanen)

4.49 0–2 Joel Sund (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto) YV

6.59 0–3 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Jere Kiviniemi)

14.55 1–3 Juuso Forsström (Julius Marva, Antti Palojärvi)

40.52 2–3 Teemu Lämsä (Niklas Salo, Julius Marva)

56.37 3–3 Niklas Salo (Ville Väinölä, Eetu Pylkkänen)

65.00 4–3 Atte Karppinen VL

Roope Urpolahti, SaPKo 2+0+0+0=2 (vaihto 6.59)