Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle harjoituskauden avausvoitto Myyrmäessä

03.09.2020

Kiekko-Vantaa nappasi harjoituskauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Kooveen Myyrmäen jäähallissa maalein 4–2. Lohipaitojen voiton takuumies oli tolppien välissä 36 kutia pysäyttänyt Waltteri Ignatjew.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen torstaina Myyrmäen jäähallissa. Vauhtia oli kuin Monzassa ja yleisölle tarjoiltiin viihdyttävää kiekkoa.

Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain erittäin vahvasti, mutta ehjää 60-minuuttista ei vielä nähty.

Lohipaitojen maaleista vastasivat Samu Poutanen, Jokereiden A-nuorista tullut 19-vuotias vantaalaislupaus Oliver Tuhkanen, Oliver Kiljunen ja Eetu Peltola (1+1). Maestro Erkka Seppälä taituroi tehot 0+2.

Kiekko-Vantaan oman kasvatin ja juuri Myyrmäessä varttuneen Oliver Tuhkasen debyytti Mestis-joukkueessa oli lupaava. Puolustaja tälläsi toisessa erässä 2–1-johtomaalin Juho Jokiharjun hienosta syötöstä ja pelasi muutenkin vahvasti.

– Ekaan viiteen minuuttiin ei tainnut jäähyjen takia Oliver päästä edes kentälle, joten ei helpoin alku. Hienosti Oliver pelasi ja teki hienon maalin. Entisenä pakkina Oliverin ja Eetun hienot maalit lämmittävät sydäntä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kehui.

Kooveelta maalinteossa onnistuivat Santeri Sillanpää ja Lassi Korpela.

Kiekko-Vantaan maalissa Waltteri Ignatjew pelasi huippuottelun ja pysäytti 36 kiekkoa.

– Tulos oli hyvä. Ensimmäiseen erään ja kolmannen erän viimeisen kymppiin johtoasemassa pelaamiseen voi olla tyytyväinen. Toinen erä oli vaikea, kun jäähyjä oli paljon ja jää oli rikki. Koovee tuli kolmanteen erään hyvin. Plussalle jäätiin kuitenkin jos suoritusta ja tulosta miettii. Hyvää oli myös se, että ylivoima tuotti kaksi maalia ja alivoimalla omissa ei helissyt, Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat heti huomenna uudemman kerran, kun kiekko tippuu jäähän Hakametsässä klo 18.30.

– Haluamme parantaa jokaisella osa-alueella. Tänään pelasimme 30 minuuttia, niin nyt olisi hyvä jos pystyisimme jo 40 minuuttiin, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–Koovee 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)

13.32 1–0 Samu Poutanen (Eetu Vyyryläinen)

24.54 1–1 Santeri Sillanpää (Elmeri Kärkimaa, Lauri Huhdanpää) SR

36.54 2–1 Oliver Tuhkanen (Juho Jokiharju, Erkka Seppälä)

38.46 3–1 Oliver Kiljunen (Jolle Nikander, Eetu Peltola) YV

51.01 3–2 Lassi Korpela (Lauri Huhdanpää)

56.20 4–2 Eetu Peltola (Erkka Seppälä, Julius Valtonen) YV

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 14+6+16=36

Kimmo Rautiainen, Koovee 8+8+6=22

Mestis