Kiekko-Vantaalle arvokas voitto Hokin vieraana – ”Hyvä taisteluvoitto”

14.02.2020

Kiekko-Vantaa nappasi upean taistelun jälkeen 4–1-voiton Hokin vieraana ja nousi takaisin yhdeksännelle sijalle ja viiden pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Kiekko-Vantaa ja sarjajumbo Hokki iskivät yhteen Kajaanin kuumassa perjantai-illassa. Lohipaidat löivät kovan taistelun pöytään ja kaivoi arvokkaat kolme pistettä elintärkeässä kamppailussa 4–1-lukemin.

– Se oli hyvä taisteluvoitto. Tiedettiin, että Hokki tulee lujaa kotona päälle ja aiheutti sillä kyllä vaikeuksia meille. Melko hyvin pääsääntöisesti kuitenkin päästiin paineen alta pois. Puolustimme sitkeästi, oltiin paikassa suht tehokkaita ja meidän maalivahti otti muutaman sellaisen kopin, että peli kääntyi meille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja vei ensimmäistä erää. Lohipaidat puolustivat tiiviisti ja loivat hyökkäyspäässä useita hyviä paikkoja, joista olisi voinut lyödä useammankin osuman. Taikuri Joonas Niemelä laukoi kertaalleen tolppaan ja Eetu Mäki sekä Joel Sund kiisivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen.

Lohipaidat rikkoivat kuparisen ajassa 7.12, kun Eetu Mäki nousi taitavasti hyökkäysalueelle ja uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelannut kippari Joonas Valkonen lapioi maalin edestä kiekon reppuun.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä ja vauhtia oli kaukalossa kuin Monzassa.

Kiekko-Vantaa taisteli vaikeilla hetkillä hienosti ja maalissa Waltteri Ignatjew esitti maagisia torjuntoja hetkillä, joilla niitä todella tarvittiin.

Kiekko-Vantaa siirtyi 2–0-johtoon toisen erän alussa ajassa 23.24, kun kultakypärä Harri Kainulainen vapautti keskialueella taiturimaisen Aleksi Halmeen läpiajoon. Luisteluvoimainen Halme peippaili kiekon tyylikkäästi pussiin.

Hokki onnistui kamppailun kaventamaan ottelun ylitettyä puoliväli, kun Tuomas Komulainen törkkäsi maalin edestä irtokiekon sisään Valtteri Ilomäen ja Mestiksen pistepörssiä johtavan Jarkko Harjulan syötöistä.

Kiekko-Vantaalla oli ennen sitä paikat tappaa peli, kun muun muassa hienon ottelun pelannut Joel Sund karkasi läpiajoon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa puolusti hyvin johtoaan ja tylsytti vastustajan paikat tiiviillä joukkuepelillä.

Sentterivirtuoosi Harri Kainulainen pohjusti ajassa 41.46 lohipaitojen kolmannen osuman upealla henkilökohtaisella taidollaan ja Julius Valtonen ohjasi karkin reppuun. Kakkossyltln saalisti hyvin Mestis-debyytistään suoriutunut Eetu Peltola.

Paikkoja oli tämänkin jälkeen, kun Konsta Hirvonen tarjoili Aleksi Halmeelle tontin ja Mikael Saha puolestaan löysi Joonas Niemelän lavan maalin edestä.

Hokki haki lopussa kiriä ilman maalivahtia, mutta se pyristely päättyi nopeasti. Kiekko-Vantaan taisteluilmeen ruumiillistuma Joel Sund napautti tyhjään maaliin loppulukemiksi 4–1.

Kiekko-Vantaa nousi sarjassa yhdeksänneksi ja viiden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Lohipaidat jatkavat taisteluaan lauantaina RoKin vieraana.

Hokki–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

7.12 0–1 Joonas Valkonen (Eetu Mäki)

23.24 0–2 Aleksi Halme (Harri Kainulainen, Julius Valtonen)

32.53 1–2 Tuomas Komulainen (Valtteri Ilomäki, Jarkko Harjula)

41.46 1–3 Julius Valtonen (Harri Kainulainen, Eetu Peltola)

57.40 1–4 Joel Sund TM