Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalla kasvojen pesun paikka sunnuntain cup-mittelössä

04.09.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa sunnuntaina Trio Areenalla kuumassa jääkiekon Suomen Cupin -ottelussa Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersin.

Kiekko-Vantaa ja Porvoon Hunters iskevät yhteen sunnuntaina Trio Areenalla. Mikäli FPS voittaa tänään Huntersin Porvoossa, niin sunnuntain ottelussa ei ole enää panosta. Mutta kävi lauantain pelissä miten tahansa, niin Kiekko-Vantaalla on edessä kasvojen pesun paikka.

– Lähdemme parantamaan tekemistä ja kehittämään omaa pelaamista. Jokaisella osa-alueella on vielä tekemistä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Lohipaidat kärsivät torstaina 2–7-vierastappion FPS:n vieraana. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Atte Mäkinen ja Roope Elimäki.

– Etenemme suunnitelman mukaan miten harjoittelemme, emme heitä yhden pelin takia kauteen valmistautumista ja meidän systeemejä romukoppaan, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt harjoituskauden aikana neljä ottelua ja voittanut niistä kaksi. Harjoituskauden paras pistemies on juonikas keskushyökkääjä Erik Embrich.

Hunters lähtee Suomi-sarjakauteen Kiekko-Vantaan organisaatiostakin hyvin tutun Pekka Siikalan komennossa. Hunters eteni Suomen Cupin kolmanteen vaiheeseen kaatamalla viime viikolla HC Giantsin ja Shakersin.

Huntersissa pelaa myös monta lohipaidasta tuttua pelaajaa, kuten Emil Leppänen, Joakim Kukkonen, Joonas Kaartinen ja Markku Kitunen. Joukkueen ykköstähti on keskushyökkääjä Oscar Leppänen.

– Varmasti tulee kovatempoinen kiekkopeli. Hunters on yritteliäs ryhmä ja tulee varmasti kovaa haastamaan Mestis-joukkuetta, Manninen sanoo

Kiekko-Vantaa ja Hunters kohtasivat kolme viikkoa takaperin Porvoossa harjoitusottelussa. Lohipaidat voitti kamppailun lopulta rankkareilla 5–4 pelattuaan nuorella ryhmällä ja kolmella ketjulla. Tuolloin vantaalaisten sankareita olivat kaksi maalia mieheen paukuttaneet Jaakko Kuusisto ja Erik Embrich.

Kiekko-Vantaa–Hunters Suomen Cupin -ottelu pelataan sunnuntaina klo 18.30 Trio Areenalla. Liput myydään hallin lipunmyyntipisteeltä pääovilta. Aikuisten lippu maksaa 10 euroa ja lasten (0–15v) lippu 5 euroa. 

AVIn päätöksen myötä kahden metrin turvavälivelvoitteesta ja pääkaupunkiseudun lohkovaatimuksesta luovutaan ja sisätilaisuuksiin voi ottaa väkeä enintään 50 % tapahtumapaikan kapasiteetista. Trio Areenalla tämä tarkoittaa sitä, että saamme ottaa halliin 1002 katsojaa. Voit valita paikkasi hallista vapaasti. 

Rajoitusten lievenemisestä huolimatta edellytämme maskin käyttöä koko tapahtuman ajan, ja kehotamme katsojia huolehtimaan käsihygieniasta ja säilyttämään turvavälit muihin seurueisiin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Erik Embrich 2+2=4

2) Jaakko Kuusisto 2+1=3

3) Niclas Tenhovuori 2+1=3

4) Jaakko Kuusisto 2+1=3

5) Roope Elimäki 1+2=3

Mestis