Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalla kalavelkoja maksettavana Mestis-klassikossa

10.01.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla arkkivihollisensa TUTO:n. Tunteita ja tuoksuja on luvassa varmasti tälläkin kertaa. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen viidennen kerran tällä kaudella. Voitot ovat tasan 2–2, mutta pisteet lohipaidoille 8–4.

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten Trio Areenalla. Tuolloin lohipaidat johtivat päätöserään lähdettäessä ottelua 4–1, mutta hävisivät lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 4–5. TUTO:n voitto-osuman iski Kiekko-Vantaan kasvatti Miro Mäkinen.

– TUTO:lla on hyvä materiaali ja heillä on etenkin taitava hyökkäys. Heillä on kokenut joukkue tähän sarjaan ja on kyllä kova vastustaja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Vantaan kiekkoylpeydellä on siis kalavelkoja maksettavana perjantaina, kun alkuperäiset Mestis-seurat kohtaavat viimeisen kerran runkosarjan osalta Tikkurilassa. Jälleen luvassa on varmasti draamaa ja rytinää.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 31 ottelusta yhteensä 45 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on nyt kahdeksan pistettä. Takana hallitseva mestari KeuPa HT hengittää niskaan neljän pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa kaadettuaan vieraskaukalossa Ketterän maalein 4–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat kaksi osumaa mieheen viimeistelleet kapteeni Pekka Niemimaa ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Erik Embrich.

– Ei tehty kiekollisia virheitä ja se toi selkeyttä pelaamiseen. Tilanteiden tunnistaminen oli hyvää: kun oltiin lirissä, niin tapettiin vastustajan hurmosta ja omat hetket hyödynnettiin. Oltiin fiksuja momentumin kanssa ja siitä on hyvä jatkaa, Mälkiä tuumii.

Mestiksen maalipörssiä ylivoimaisesti johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, pelintekijä Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykkösnyrkki on pelannut läpi kauden fantastista jääkiekkoa. Kaikki kolme mahtuu pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja trio on tehtaillut yhteensä 117 pistettä.

Kiekko-Vantaa on osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Kun kaikki lyövät itsensä täysillä likoon, toteuttavat pelisysteemiä ja heittäytyvät pelille, niin lopputulos on varmasti hyvä. Lohipaidat lähtevät kotikaukalossa hakemaan ehjää ja kurinalaista 60-minuuttista.

– Paineen alta täytyy päästä nopeasti ja hyvin pois. Heidän pakkeja täytyy pystyä testaamaan, paineistamaan ja haastamaan. Siinä voisi olla sellainen iskun paikka, Mälkiä sanoo.

TUTO on sarjassa kolmantena. Turkulaiset ovat saalistaneet 30 ottelusta kasaan 53 pistettä. Vähiten maaleja sarjassa päästänyt viime kevään hopeajoukkue on kahdeksan pisteen päässä sarjakärki Hermeksestä.

TUTO:n seitsemän ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun sarjanousija Koovee haki pisteet päätöserän kirillään lukemin 4–5. Sitä edeltävän tappion se kärsi juuri Kiekko-Vantaata vastaan 5. joulukuuta Kupittaalla.

Miika Elomon luotsaama TUTO on yksi sarjan kovimmista vierasjoukkueista Kiekko-Vantaan sekä Hermeksen ohella. Turkulaiset ovat voittaneetkin viisi edellistä vieraspeliään putkeen ja hävinneet vieraskaukalossa edellisen kerran marraskuun puolivälissä.

TUTO:lla on yksi sarjan kovimmista materiaaleista tälläkin kaudella. Se saa jalkeille neljä nimekästä hyökkäysketjua pelistä toiseen ja viimeisenä lukkona tolppien välissä on läpi kauden toiminut Mestiksen veskaritilaston ykkönen Julius Pohjanoksa.

Kiekko-Vantaa–TUTO perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput kiihkeään kiekkoiltaan hankit täältä.

Seuraa heitä:

#81 Joona Monto, K-Vantaa

Mestiksen pistepörssin kolmonen on nakuttanut jo 40 tehopistettä Kiekko-Vantaan tehonyrkin pelintekijänä. Taikurin hanskojen komennossa kiekko tottelee ja lätyt napsuvat taidokkaasti lapaan. Mestiksen paras keskushyökkääjä ja pelaa huikealla tasolla – tässäkin yksi syy tulla halliin katsomaan tätä eleganttia sentteriä. Lähtee perjantain Mestis-klassikkoon viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

#52 Miro Mäkinen, TUTO

Tehnyt tällä kaudella neljä maalia ja niistä kaksi kasvattajaseuransa Kiekko-Vantaan verkkoon. Pelannut nyt laitahyökkääjänä, mutta lähes koko uran operoinut sentterinä. Ratkaisi viimeksi ottelun Trio Areenalla. Liikkuu hyvin, repii, raastaa, tekee peliä ja osaa myös laittaa kiekkoa pussiin. Kaksoisveljensä Aten kanssa hyvä parivaljakko. 

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee perjantain mittelöön 11 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Saarelainen saavutti 100. Tehopisteen rajapyykin Mestiksessä keskiviikkona.

– Kiekko-Vantaan juonikas pelintekijä Joona Monto on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Erik Embrich on rohmunnut pisteitä neljässä edellisessä pelaamassaan ottelussa.

– Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiän ja TUTO-luotsi Miika Elomon kohtaamiset Mestis-historiassa ovat Mälkiän eduksi voitoin 9–7.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 23+20=43

2) Joona Monto 10+30=40

3) Joel Sund 11+23=34

4) Erik Embrich 9+8=17

5) Pekka Niemimaa 9+8=17

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lehtonen 11+10=21

2) Otto Mäkinen 5+14=19

3) Juho Mäkelä 5+13=18

4) Atte Mäkinen 6+8=14

5) Juho Virtanen 5+9=14

Mestis