Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalla kalavelkoja maksettavana keskiviikkona Kooveeta vastaan – ”Täytyy olla hereillä koko pelin ajan”

12.02.2019

Mestis palaa maajoukkuetauolta keskiviikkona viiden ottelun voimin. Tikkurilan valoissa kohtaavat pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa ja karsintaviivan yläpuolelle hamuava sarjanousija Koovee.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Lohipaidat voittivat kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta kahdesta edellisestä ottelusta Vantaan kiekkoylpeys on poistunut karvas tappio niskassaan.

Edellisessä kohtaamisessa tammikuussa Kiekko-Vantaa johti Hakametsässä kahden erän jälkeen, mutta Koovee kiri päätöserässä rinnalle ja ohi. Niinpä lohipaidoilla on keskiviikkona kalavelkoja maksettavana.

– Simppeliä omaa peliä lähdetään pelaamaan. Koovee on paha vastustaja, he ovat pelanneet viime aikoina hyvin ja raapineet pisteitä. Meidän täytyy olla hereillä koko pelin ajan, eikä keskittyminen saa missään vaiheessa herpaantua, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa on Mestiksessä yhdeksäntenä, kun runkosarjaa on jäljellä kymmenen ottelun verran. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspeliviivaan piste, mutta kahdeksantena oleva RoKi on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Kaikki on siis täysin omissa käsissä.

Kiekko-Vantaa on pelannut valmentajavaihdon jälkeen kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi. Ennen maajoukkuetaukoa lohipaidat kukistivat kotikaukalossa Peliitat maalein 5–1 ja vieraskaukalossa kaatui Jokipojat jatkoajan jälkeen 5–4. Iisalmessa tuli kuitenkin 2–5-tappio IPK:n vieraana.

Lohipaidat on tehnyt sarjassa kuudenneksi eniten maaleja, mutta päästänyt peräti neljänneksi eniten omiin. Puolustuspelaamista on siis pystyttävä parantamaan entisestään.

Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, taikuri Joona Monton ja voimalaituri Joel Sundin tähdittämä Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi kovin vierasjoukkue, mutta vasta kolmenneksi huonoin kotijoukkue. Viime aikoina lohipaidat ovat kuitenkin pelanneet pirteämmin kotikaukalossa, sillä kotivoittoja on tullut nyt kaksi putkeen.

– Pelataan aktiivisesti ja jalka kaasulla. Vastustajan hyvät hetket täytyy selvittää kunnialla, puolustaa hyvin ja taistella joukkueena, Virta sanoo.

Koovee on sarjassa viimeisenä. Mestikseen 11 vuoden tauon jälkeen palannut perinteikäs tamperelaisseura jahtaa runkosarjan lopussa suoraan säilymiseen oikeuttavaa sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Juha Pajuojan luotsaamalla ryhmällä on matkaa karsintaviivaan viisi pistettä.

Koovee on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja päästänyt puolestaan ylivoimaisesti eniten osumia omiin. Tamperelaiset ovat sarjan yhdeksänneksi eniten pistetä kotikaukalossa saalistanut joukkue, mutta sarjan huonoin vierasryhmä.

Koovee pelasi ennen maajoukkuetaukoa varsin hyvää jaksoa, sillä viidestä edellisestä pelistään se on voittanut kolme. Juuri ennen taukoa se kuitenkin kärsi paikalliskamppailussa sarjakakkoselle LeKille 1–6-vierastappion.

Koovee julkisti maajoukkuetauolla ensi kauden valmennuksensa. Tulevalla kaudella seuraa luotsaa LeKin hurjaan iskuun loihtinut Miikka Kuusela. Ilveksen kanssa yhteistyötä tekevä Koovee vahvisti myös tauolla puolustustaan, kun se hankki lainasopimuksella KooKoo-pakki Ville Järvisen.

Sarjanousijan vikkelät rightin laiturit Ville Saloranta ja Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä oleva Vili-Jesper Koivula ovat joukkueen parhaat pistemiehet. Taustatukea antavat liigadebyyttinsä tehnyt Erik Ahopelto, Ilves-laina Julius Valtonen, Jokipojista tullut Elias Elomaa ja KooKoo-laina Sami Tamminen. Pakistossa isoja minuutteja kellottavat Jesper-Juhani Ilvessuo ja Erno Hopponen. Kiistaton ykkösvahti on puolestaan joissain otteluissa päälläänkin seisonut Tomi Risteli.

Molemmat joukkueet pelaavat siis tärkeistä pisteistä, joten odotettavissa on varmasti vauhdikas ja mielenkiintoinen kiekkoilta. 

Kiekko-Vantaa–Koovee keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Edelliset kohtaamiset:

24.10.2018 Koovee–Kiekko-Vantaa 2–5

23.11.2018 Koovee–Kiekko-Vantaa 1–4

12.12.2018 Kiekko-Vantaa–Koovee 3–6

16.1.2019 Koovee–Kiekko-Vantaa 4–2

Seuraa heitä:

#53 Nico Nurmikanta, K-Vantaa

KHL:ssä tällä kaudella debytoinut puolustaja pelaa viidettä kauttaan jo lohinutussa. Avasi vihdoin maalihanat ennen maajoukkuetaukoa IPK:n vieraana. Äärimmäisen tärkeä palanen lohipaitojen puolustuksessa. Liikuttaa kiekkoa hyvin, tukee hyökkäyksiä, liikkuu hyvin ja puolustaa vahvasti.

#25 Erik Ahopelto, Koovee

LeKistä täksi kaudeksi Kooveeseen saapunut hyökkääjä on päässyt tällä kaudella tekemään jo liigadebyyttinsä. Johtanut viime aikoina tehokkaasti Kooveen ykkösketjua. Harvoja joukkueensa pelaajia, jolla plusmiinus -tilasto plussan puolella.

Tiesitkö?

– Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen on rikkonut jo seuran yhden kauden maali- ja piste-ennätyksen.

– Kiekko-Vantaan pelintekijävirtuoosi Joona Monto on yhden syöttöpisteen päässä seuran yhden kauden syöttöennätyksestä Mestiksessä. Ennätys on kaudella 2006–07 peräti 37 syöttöpinnaa keränneen Jarkko Oikarisen nimissä.

– Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 33+26=59

2) Joona Monto 12+36=48

3) Joel Sund 14+30=44

4) Erik Embrich 11+9=20

5) Pekka Niemimaa 11+8=19

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Vili-Jesper Koivula 20+13=33

2) Ville Saloranta 14+15=29

3) Erik Ahopelto 4+20=24

4) Julius Valtonen 8+11=19

5) Niki Huovinen 7+11=18

Mestis