Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalla edessä kauden tärkein ottelu – ”Ohilyönteihin ei ole varaa”

21.01.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona vieraskaukalossa Peliitat. Lohipaidoille kyseessä on kiistatta tähän mennessä kauden tärkein ottelu.

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Peliittojen vieraaksi Heinolaan, jossa jaossa on äärimmäisen tärkeät kolme pistettä. Odotettavissa on vauhdikas ja kuuma kamppailu sarjapisteistä.

– Lähdetään hyvillä mielin, mahdollisuus ottaa voitto. Nämä pelit ovat koko ajan niitä kauden tärkeimpiä pelejä. Ohilyönteihin ei ole kauheasti varaa, vaan tulosta vaaditaan. Samaan aikaan pitää säilyttää rentous ja luonnollisuus tekemisessä, ettei se ole sellaista pakottamista, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspelipaikkaan on yhdeksän pistettä, kun lohipaidoilla on runkosarjaa jäljellä 16 ottelun verran.

Lohipaidat pelasivat viime viikolla kaksi kovaa kotiottelua ja taisteli hyvin, mutta taipui lopulta sekä Jokipojille että SaPKolle loppuhetkien maaleilla.

Kiekko-Vantaa lähtee Heinolaan katkaisemaan neljän ottelun mittaista tappioputkeaan. Se on all in heti alusta saakka, kun kiekko tippuu jäähän keskiviikkona. Maalivahtipelin täytyy olla timanttia, boksista pitää pysyä pois, puolustuksen timanttia ja maalipaikoissa on oltava tyly.

Kiekko-Vantaalta löytyy maalintekovoimaa laajalta rintamalta ja laadukas nippu tähän sarjaan. Se on osoittanut, että parhaalla pelillään se pystyy voittamaan kenet tahansa ja missä tahansa.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa juonikas sentterivelho Harri Kainulainen, joka on Mestiksen pistepörssissä sijalla 11 ja maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Peliitat on sarjassa kymmenentenä ja matkaa lohipaitoihin on neljä pistettä. Sarjan paras ylivoimajoukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Viime viikolla Vesa Petäjän luotsaama ryhmä kävi hakemassa muun muassa täyden pistepotin IPK:n vieraana.

Peliitat on hyvin liikkuva ja työteliäs ryhmä, joka on ollut tällä kaudella viheliäinen vastustaja lohipaidoille. Peliitat voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa Heinolassa maalein 3–2 Joonas Uimosen johdolla ja kukisti marraskuun lopulla Kiekko-Vantaan Tikkurilassa jatkoajalla Waltteri Merelän hattutempulla 4–5.

Peliittojen kultakypärää kantaa viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu taitosentteri Sakke Hämäläinen. Viime viikkoina Peliittojen riveissä on nähty taiturimainen Pelicans-hyökkääjä Frank Gymer, joka vei Kiekko-Vantaan Mestis-finaaleihin 14 vuoden tauon jälkeen keväällä 2017.

– Peliitoilla on sarjan paras ylivoima ja taitavia pelaajia kiekon kanssa, joten meidän pitää olla tarkkana heidän kanssa ja olla tyly vierasjengi, Manninen tietää.

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Versowood Areenalla klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#9 Harri Kainulainen, K-Vantaa

Taitava ja juonikas sentteri pelaa tehokasta kautta. Pelaa luotettavasti kahteen suuntaan ja kultakypärää kantava sentterivirtuoosi on yksi sarjan parhaista ylivoimapelaajista. HPK-kasvatti on saalistanut tehopisteitä yhdeksästä edellisestä ottelusta seitsemässä.

#11 Leevi Tukiainen, Peliitat

Joulukuun tulokkaaksi valittu Pelicansin A-nuorten hyökkääjä on tullut ryminällä Mestis-kaukaloihin. Nakuttanut 12 ottelussa tehot 7+7=14. Laukoo oikealta tarkasti ja vihaisesti. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 42 kertaa. Voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 25–17.

– Peliitat on sarjan paras ylivoimajoukkue (28,10%). Kiekko-Vantaan ylivoima on vastaavasti sarjan kahdeksanneksi tehokkainta (17,52%).

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena ja Eetu Mäki neljäntenä.

– Peliitoilta kolmen ottelun pisteputkessa iltaan lähtevät Kiekko-Vantaa -taustaiset Aapo Ahola ja Aleks Haatanen. Puolustaja Paavo Tyni on neljän ottelun pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 16+14=30

2) Joonas Niemelä 15+12=27

3) Petteri Villanen 10+16=26

4) Eetu Mäki 9+15=24

5) Julius Valtonen 5+16=21

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Sakke Hämäläinen 11+16=27

2) Matias Mustonen 10+16=26

3) Aapo Ahola 7+17=24

4) Aleks Haatanen 5+13=18

5) Leevi Tukiainen 7+7=14

Mestis