Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa voittoputkessa sarjanousija Hokin vieraaksi – tässä kokoonpano vieraskiertueen huipennukseen

16.11.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Pohjois-Suomen kiertueen huipentavassa kamppailussa Kajaanin Hokin. Lohipaidat lähtevät hakemaan neljättä perättäistä voittoa.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskevät yhteen tänään Kajaanin uusitussa jäähallissa. Lohipaidat lähtevät kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Sarjanousija Hokki on puolestaan viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 15 ottelusta 16 pistettä. Lohipaidat kaatoivat Joonas Niemelän jatkoaikaosumalla perjantaina RoKin maalein 5–4.

Seuralegenda Jarkko Heikkisen luotsaama Hokki on kymmenentenä ja pisteen päässä lohipaidoista. Hokki pelaa huilasi perjantaina, mutta keskiviikkona se koki vieraskaukalossa 1–7-tappion sarjakärki KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Kuukausi takaperin sarjanousija haki 4–5-vierasvoiton Tikkurilasta Heikki Klemetin maalilla, joka syntyi vain minuutti ennen päätössummeria. Kiekko-Vantaalla on siis paljon hampaankolossa.

– Hokilla on hyvä maalivahti, joka on pitänyt heitä monesti pystyssä. Täysi päivätyö saadaan tehdä, jos halutaan voittaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoo.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa ainut muutos on se, että pelikieltonsa lusinut Ville-Valtteri Mustonen tulee nelosketjuun Emil Leppäsen tilalle. Tulikuuma Aleksanteri Heiskanen jatkaa maalilla.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Joonas Valkonen, Jesse Niemi ja Roope Niskanen. Jokereiden mukana vieraskiertueella ovat Waltteri Ignatjew, Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen.

Hokki–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Kajaanin jäähallissa. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Kiekko-Vantaa tänään:

12 Oskari Latvala–59 Mikael Saha–11 Julius Valtonen

19 Oliver Kiljunen–9 Harri Kainulainen–67 Joel Sund

26 Petteri Villanen–14 Joonas Niemelä–16 Eetu Mäki

24 Markus Lahtinen–44 Samu Poutanen–20 Ville-Valtteri Mustonen

 

17 Erno Hopponen–52 Eetu Torpström

6 Samuel Sikstus–42 Ville Rautiala

63 Roope Reini–13 Keni Karalahti

47 Miika Heiskari

 

41 Aleksanteri Heiskanen (30 Niku Halla-Aho)

Seuraa heitä:

#26 Petteri Villanen, K-Vantaa

Viihdepaketti vailla vertaa. Pelaa hienoa tulokaskautta. Taitava, vikkelä ja juonikas hyökkääjä on tulokkaiden pistepörssissä kahdeksantena. Tehtaili perjantaina RoKia vastaan tehot 1+2. Viime kauden Bluesin A-nuorten hopeajoukkueen suurimpia sankareita.

#10 Jarkko Harjula, Hokki

Lokakuun Mestis-pelaajaksi valittu Jarkko Harjula on Mestiksen pistepörssissä toisena. Tekemässä lopullista läpilyöntiä Mestiksessä. Vaarallinen pelaaja maalipaikoissa, sillä laukaus lähtee napakasti. Pelasi viime kauden alun Kiekko-Vantaassa.

Tiesitkö?

– Tulokkaiden pistepörssin kakkonen Eetu Mäki lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa.

– Hokin Jarkko Harjula johtaa Mestiksen maalipörssiä.

– Kiekko-Vantaan voittomaalin perjantaina räpännyt Joonas Niemelä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 5+10=15

2) Eetu Mäki 6+6=12

3) Joonas Niemelä 6+5=11

4) Mikael Saha 4+5=9

5) Petteri Villanen 3+6=9

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 11+9=20

2) Sami Tamminen 3+7=10

3) Heikki Klemetti 3+5=8

4) Risto Mattila 3+5=8

5) Samu Pyykkönen 3+4=7

Mestis