Kiekko-Vantaa voittoon hurjassa jännitysnäytelmässä

01.12.2021

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme pistettä keskiviikkona ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kaatamalla KeuPa HT:n Keuruulla värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 7–6.

Kiekko-Vantaa otti arvokkaan ja maukkaan voiton tärkeään paikkaan, kun se kukisti KeuPa HT:n hienon esityksen jälkeen.  Tänään vantaalaisen kiekkoilun ystäville tarjoiltiin tunnetiloja laidasta laitaan.

Kiekko-Vantaan sankariksi nousi neljä edellistä kautta Keuruulla pelannut kapteeni Joni Piipponen, joka veivasi komean voitto-osuman ylivoimalla vain 25 sekuntia ennen loppua.

Kiekko-Vantaa tuli peliin todella vahvasti ja jokainen pelaaja oli pukenut työhaalarit päälle. Lohipaidat määräsivät tahdin kaukalossa ja vyöryttivät pelin isäntien päätyyn.

KeuPa HT siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon, kun Sampo Paulaharju viritti tarkan kudin sinisen jälkeen ja se upposi.

Kiekko-Vantaa sai ansaitun tasoitusosuman avauserän lopussa, kun Jaakko Kuusisto survoi maalin edestä 1–1-tasoituksen.

Kiekko-Vantaa jatkoi toisessa erässä siihen mihin jäi ja meni kuskin paikalle. Miro-Pekka Saarelainen lisäsi johdon 1–2:een maalin edestä Mikael Sahan syötöstä.

Sitten lohipaidoille tapahtui jotain ja KeuPa teki puolessatoista minuutissa kolme maalia. Ensin Tommi Niskanen latasi ylivoimalla pelin tasoihin, sitten Justus Mikkonen napautti rankkarista 3–2-maalin ja Valtteri Koskelan viivalta lähettämä kaaliperhonen vei tilanteen jo 2–4:ään tavalla jota on alkukaudesta nähty liikaa – Kiekko-Vantaa tekee valtavan määrän töitä yhden maalin eteen ja vastustaja saa halvalla maalinsa.

Kiekko-Vantaa ei suostunut taipumaan, vaan tuli välittömästi aikalisän jälkeen pelaamaan. Nikke Kettukangas upotti viivalta 3–4-kavennuksen ja erän lopussa Oliver Tuhkanen tasoitti keskiviikon kuuman kiekkopelin komealla laukauksellaan. Kyseessä oli Kiekko-Vantaan oman kasvatin uran ensimmäinen Mestis-maali.

Kolmas erä oli tasaisin ja molemmilla oli vuoronperään paikkansa. KeuPa siirtyi ottelussa 5–4-johtoon Mikko Lahtisen viivalaukauksella.

Kiekko-Vantaa tasoitti kuitenkin välittömästi jälleen, kun viiden tehopisteen iltaa viettänyt Miro-Pekka Saarelainen pyssytti ylivoimalla 5–5-tasoituksen.

Vain pari minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaa siirtyi 5–6-johtoon, kun MPS8 paukutti hattutempun Jaako Mannisen esityöstä.

KeuPa tuli reilu kolme minuuttia ennen loppua tasoihin, kun Jere Helenius iski irtokiekon pömpeliin Kiekko-Vantaan oman pään pelin nukkuessa.

Kiekko-Vantaa pääsi kolmannen erän lopussa pelaamaan ylivoimaa ja onnistui ratkaisemaan maalijuhlat. Pisteputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi jatkanut Kristjan Kombe tarjoili kultakypärä Joni Piipposelle, joka ratkoi pisteet lohipaidoille maagisella rystynostolla maalin kattoon.

– Tyytyväinen voittoon ja joukkueen työmäärään. Ei lopetettu työntekoa, vaikka meitä koeteltiin tänäänkin. Pitää nostaa jätkille hattua miten tultiin tänään kolmesti tappioasemasta tasoihin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan maalissa torjunut Mikko Holopainen starttasi urallaan toiseen Mestis-peliin ja torjui siitäkin voiton. Kaksi starttia Mestis-uralla ja kaksi voittoa!

Kiekko-Vantaan vierasputki jatkuu lauantaina Kokkolan Hermeksen vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 6–7 (1–1, 3–3, 2–3)

15.42 1–0 Sampo Paulaharju (Santeri Koskela, Eetu Pylkkänen)

19.54 1–1 Jaakko Kuusisto (Miro-Pekka Saarelainen, Niko Mikkola) YV

25.13 1–2 Miro-Pekka Saarelainen (Mikael Saha)

29.51 2–2 Tommi Niskanen (Santeri Suistio, Jaakko Heikkinen) YV

30.17 3–2 Justus Mikkonen RL

31,17 4–2 Valtteri Koskela (Jaakko Heikkinen, Olli Aitola)

31.40 4–3 Nikke Kettukangas (Niclas Tenhovuori, Kristjan Kombe)

38.48 4–4 Oliver Tuhkanen (Erik Embrich, Mikael Saha)