Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa vei toisen puolivälieräottelun – Koovee jatkoon rankkareilla

13.09.2019

Kiekko-Vantaa kaatoi perjantai-iltana Trio Areenalla Kooveen toisessa puolivälieräottelussa maalein 6–1, mutta ei yltänyt kuitenkaan neljän parhaan joukkoon Suomen Cupissa. Koovee nappasi jatkopaikan pidemmän kaavan kautta.

Perjantai-ilta Trio Areenalla tarjosi jälleen parastaan, kun Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen ratkaisevassa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Yleisö sai nähdä 80 minuuttia vauhdikasta kiekkoa, kokea lohipaitojen maalijuhlat ja jännittävän voittolaukauskilpailun.

Kiekko-Vantaa lähti selkä seinää vasten hakemaan historiallista paikkaa Suomen Cupin välierissä ja pääsikin erittäin lähelle.

Lohipaidat kaatoivat väkevän peliesityksen jälkeen Kooveen kotiyleisön edessä maalein 6–1 ja vei ratkaisun jatkoeräotteluun.

Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisen kamppailun ja teki huiman ryhtiliikkeen keskiviikon puolivälieräavaukseen peilattuna. Lohipaitojen maaleista vastasivat Mikael Saha (1+1) Samu Poutanen (2+0), Erno Hopponen (1+0), Roope Reini (1+0) ja Julius Valtonen (1+0).

– Olen tyytyväinen siihen miten joukkue vastasi huutoon. Meiltä nousujohteinen esitys. Todella tärkeä kokemus tälle joukkueelle, kun miettii sitä keskiviikon esitystä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi taiston tauottua.

Jatkoeräottelussa Kiekko-Vantaa oli niskan päällä ja hallitsi mielin määrin, mutta ratkaisua ei saatu kuitenkaan aikaan. Kapteeni Erno Hopponen tinttasi Kiekko-Vantaan ylivoimalla johtoon, mutta Kooveen tähtisentteri Otto Mäkinen onnistui kuitenkin viemään pelin rankkareille saakka.

– Pelasimme hyvin jatkoeräottelussa ja siinä oli mahdollisuudet voittaa, mutta oli siinä vastustajallakin paikkansa, Welling tuumasi.

Voittolaukauskilpailussa edettiin tasatahtia aina seitsemänteen pariin saakka. Lopulta Kooveen Janne Seppänen peippaili ratkaisevan osuman ja pudotti Kiekko-Vantaan jatkosta. Lohipaidoilta voittolaukauskilpailussa onnistuivat upeilla suorituksillaan Julius Valtonen ja Mikael Saha.

– Putoaminen ottaa päähän. Kaikki laitettiin likoon ja rankkarit ovat raakaa peliä. Se on pelin henki niissä ja pienestä se oli kiinni, Welling sanoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona harjoitusottelussa Peliitat. Mestiksen runkosarja starttaa perjantaina 27. syyskuuta kotiottelulla TUTO:a vastaan.

2. puolivälieräottelu

Kiekko-Vantaa–Koovee 6–1 (2–1, 1–0, 3–0)

2.19 1–0 Mikael Saha (Ville-Valtteri Mustonen, Emil Leppänen)

15.01 2–0 Samu Poutanen (Mikael Saha, Joel Sund)

16.22 2–1 Jere Helenius (Janne Seppänen)

34.12 3–1 Roope Reini (Jesse Niemi, Ville-Valtteri Mustonen)

47.21 4–1 Erno Hopponen

54.00 5–1 Julius Valtonen TM

57.26 6–1 Samu Poutanen AV TM

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 9+12+7=28

Kristian Tamminen, Koovee 12+13+7=32

Jatkoeräottelu:

Kiekko-Vantaa–Koovee 1–2 VL

6.11 1–0 Erno Hopponen (Mikael Saha, Ville Rautiala) YV

12.48 1–1 Otto Mäkinen (Janne Seppänen)

20.00 1–2 Janne Seppänen

Mestis