Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa valmiina viikonlopun back to back -peleihin – ”Keskitytään omaan hommaan”

10.09.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa viikonloppuna Imatran Ketterän kahdesti. Perjantaina joukkueet iskevät yhteen Imatralla ja lauantaina puolestaan Tikkurilassa. Vastus kovenee ja vaatimustaso kasvaa. Mittari on Mestis-joukkueista oikeastaan kovin mahdollinen.

Kiekko-Vantaa ja Mestiksen kärkinippuihin viime vuodet kuulunut Ketterä iskevät yhteen viikonloppuna back to back -peleissä. Perjantaina lohipaidat matkustavat Imatralle, kun taas lauantaina Suomen viihdyttävintä kiekkoa nähdään näiden joukkueiden toimesta Tikkurilassa.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt viisi harjoitusottelua ja voittanut niistä kolme putkeen. Keskiviikkona lohipaidat murskasivat vieraskaukalossa sarjanousija Forssan Palloseuran maalein 7–1. Vantaalaisilta maalinteossa onnistuivat Jolle Nikander (2+0), Jarkko Pynnönen, Oliver Kiljunen, Juho Jokiharju (2+1) ja Juuso Perttilä (1+2).

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa muutoksia, sillä Nuutti Viitasalo, Mico Luoto, Eetu Mäki ja Rasmus Lahnaviik ovat viikonloppuna Jokereiden A-nuorten käytettävissä. Nico Nurmikanta ja Konsta Hirvonen ovat puolestaan edelleen loukkaantumisten vuoksi sivussa. Lohipaidat lähtevätkin viikonlopun peleihin kolmella ketjulla, joten kaikki saavat runsaasti vastuuta.

– Keskiviikkona saatiin hyvää dataa ja homma toimi hyvin 50 minuuttia. Vastus kovenee nyt ja ihan sarjan kärkijengiä vastaan päästään mittaamaan tasoa. Ei varmasti olla ihan niin paljon kiekossa kuin keskiviikkona Forssassa ja päästään harjoittelemaan myös puolustuspeliä enemmän. Kapealla rosterilla lähdetään liikenteeseen, mutta ei anneta sen häiritä. Nyt nähdään missä mennään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Myös ketjukoostumuksia on pyöräytetty ympäri.

– Paljon on saatu hyvää infoa siitä kuka pelaisi kenenkin kanssa, kun alamme pelata pisteistä. Laitettiin nyt pakkaa vähän sekaisin ja kokeillaan tällä tavoin erilaisia koostumuksia, Niskanen valottaa.

Kiekko-Vantaa takoi keskiviikkona tulosta laajalla rintamalla. Lohipaitojen harjoituskauden sisäisen pistepörssin piikkipaikkaa pitää hallussaan kahteen edelliseen otteluun neljä maalia takonut Juho Jokiharju, jolla on nyt kasassa tehot 4+2.

Hallitseva Mestis-mestari ja viime kaudella runkosarjan voittanut Ketterä on pelannut seitsemän harjoitusottelua, joista se on voittanut kolme. Ketterä on kukistanut harjoituskaudella KHL-joukkue Dinamo Riikan ja liigaseuroista Jukurit sekä SaiPan.

Keskiviikkona Maso Lehtosen luotsaama tähtisikermä koki 5–6-tappion Kiekko-Espoon vieraana. Ketterä tuli ottelussa 0–3-tappioasemasta tasoihin ja sen jälkeen kiri vielä kahdesti maalin takaa rinnalle, mutta taipui lopulta 16 sekuntia ennen loppua. Ketterän Miika Tiihonen paukutti ottelussa peräti neljä maalia.

Ketterää edustaa tulevalla kaudella lohinutussa kaksi edellistä kautta viettänyt Roope Reini. Nimekkään joukkueen kärkinimiä ovat myös muun muassa maalivahti Santeri Lipiäinen, konkaripakki Marlo Koponen sekä hyökkääjät Roope Mäkitalo, Matias Varttinen, Arttu Rämö ja TUTO:sta tullut Niko Ahoniemi.

– Keskitytään omaan tekemiseen ja jatketaan oman pelaamisen työstämistä. Edelleen meidän pitää pelata viisikkona tiiviisti ja joukkueelle. Harjoitellut asiat halutaan saada näkyville, Niskanen sanoo.

Lauantain Kiekko-Vantaa–Ketterä -ottelu alkaa klo 17. Otamme halliin 500 katsojaa ja lipunmyynti tapahtuu ovelta. Liput 10 euroa ja 7–15 -vuotiaat 5 euroa. Jokaiselta pääsylipun ostajalta keräämme puhelinnumeron mahdollisen tartuntaketjun selvittämiseksi. Sisäänkäynneiltä ja ravintola-alueilta löytyy käsidesiä. Muistathan säilyttää 1–2 metrin turvavälin. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Seuraa heitä:

#13 Eetu Peltola, Kiekko-Vantaa

Ollut harjoituskaudella käsittämättömän hyvä. Liikkuu hyvin, pelaa kiekolla rohkeasti ja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti ja hoitaa myös omassa päässä tilanteet jämäkästi. Viiteen harjoitusotteluun tehnyt maalin ja syöttänyt kaksi.

#17 Henry Karjalainen, Ketterä

Yksi sarjan viihdyttävimmistä hyökkääjistä. Nopea ja taitava. Taikoo maalipaikkoja ja on erittäin vaarallinen varsinkin ylivoimalla.   

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi:

1) Juho Jokiharju 4+2=6 (5 ottelua)

2) Erkka Seppälä 0+5=5 (3 ottelua)

3) Jolle Nikander 2+2=4 (5 ottelua)

4) Oliver Kiljunen 2+2=4 (5 ottelua)

5) Eetu Mäki 0+4=4 (2 ottelua)

Mestis