Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa valmiina Forssan torstai-iltaan – ”Pidetään langat omissa käsissä”

21.10.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina vieraskaukalossa sarjanousija Forssan Palloseuran.

Kiekko-Vantaalla on edessä kahden tärkeän ottelun viikko: torstaina lohipaidat matkustavat sarjanousija FPS:n vieraaksi ja perjantaina kohdataan kotikaukalossa Trio Areenalla Koovee.

– Voittoja lähdetään hakemaan ja pelaamaan iloista ja aktiivista Kiekko-Vantaan jääkiekkoa, jota parhaimmillaan pystymme pelaamaan. Olemme harjoitelleet hyvin alkuviikon, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena pistekeskiarvolla 1,6667. Lohipaidat lähtevät tähän viikkoon viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa, mutta se on hävinnyt kolme edellistä otteluaan joko jatkoajalla tai rankkarikisassa.

Viime keskiviikkona Kiekko-Vantaa taipui Kiekko-Espoon vieraana jatkoajalla 1–2. Perjantaina Samuel Jukuri torjui lohipaidoille pisteen Kupittaalta TUTO:n vieraana 1–2 ja lauantaina lohipaidat taipuivat revanssiviikonlopun toisessa osassa TUTO:lle voittolaukauskilpailussa 1–2.

– Olemme käyneet läpi viime viikon pelejä. Otetaan niistä hyvät asiat mukaan. Haluamme pelata sitä rentoa ja vauhdikasta lätkää mihin tämä jengi pystyy, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on päästänyt sarjassa vähiten maaleja ja tehnyt viidenneksi eniten. Viime viikolla lohipaidat tosin tekivät kolmeen peliin vain kolme maalia ja se on kiistatta liian vähän.

Kiekko-Vantaan alivoima on sarjan parasta, mutta ylivoima puolestaan toiseksi huonointa. Ylivoimaan tarvitaan siis lisää tehoja ja terävyyttä.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa sentterivirtuoosi Erkka Seppälä. Onnistumisia on kuitenkin tullut läpi kauden melko laajalla rintamalla.

13 vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut FPS on sarjassa viimeisenä pistekeskiarvolla 0,3750. FPS on voittanut kahdeksasta pelistään yhden, tehnyt vähiten maaleja ja päästänyt toiseksi eniten.

FPS on viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Sarjanousija hakee edelleen kauden ensimmäistä kotivoittoa. Sarja-avauksen jälkeen Asko Rantasen luotsaama FPS on kuitenkin taistellut joka ilta voitosta, eikä sitä ole syytä aliarvioida yhtään.

– FPS parantaa koko ajan. He puolustavat kurinalaisesti. Kotikaukalossa he pelaavat välillä harmaallakin alueella, joten meidän täytyy sietää iskuja ja pelata järkevästi. Emme voi antaa heille hurmosta ja flow´ta, vaan meidän täytyy pitää langat omissa käsissä koko pelin, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet tällä kaudella Mestiksessä kahdesti. Lohipaidat murskasivat sarja-avauksessa Trio Areenalla nousijajoukkueen 9–0 ja puolitoista viikkoa sitten Kiekko-Vantaa haki maalivahti Samuel Jukurin johdolla Forssasta 2–1-vierasvoiton.

FPS–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Forssan jäähallissa. Voit seurata ottelua Ruutu -palvelusta.

Seuraa häntä:

#33 Jarkko Pynnönen, K-Vantaa

Alakerran liideri. Pelaa kovaa ja myös tehoja on tullut. Avasi maalihanat tällä kaudella viimeksi Forssassa.

#94 Miku Ronkainen, FPS

FPS:n oma kasvatti. Tekee hallaa vastustajalle nopeudellaan. Vanhempi Ronkaisen veljeksistä. Potentiaalia on tuloksentekoon.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 3+6=9

2) Nuutti Viitasalo 2+6=8

3) Juuso Perttilä 2+6=8

4) Julius Valtonen 0+7=7

5) Jarkko Pynnönen 2+4=6

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Paavo Tyni 1+3=4

2) Totte Moberg 2+1=3

3) Juhani Tamminen 1+2=3

4) Miska Ronkainen 2+0=2

5) Samuli Virtanen 1+1=2

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Samuel Jukuri on Mestiksen torjuntatilaston ykkönen.

– Kiekko-Vantaan Nuutti Viitasalo on Mestiksen pakkien pistepörssissä kolmantena, Jarkko Pynnönen on pakkien pistepörssissä kuudentena ja Mico Luoto kymmenentenä.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on päässyt pisteille kuudesta edellisestä pelistä viidessä (3+6).

Mestis