Kiekko-Vantaa teki onnistuneen ryöstöretken Keuruulle – ”Todella iso taisteluvoitto”

12.10.2019

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantai-illan huumassa vieraskaukalossa viime kevään finalistin KeuPa HT:n maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa ja neljän ottelun voittoputkessa iltaan lähtenyt sarjakakkonen KeuPa HT iskivät yhteen lauantaina Keuruun jääpalatsissa. Ottelusta kehkeytyi kova ja tasainen kamppailu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa laittoi parasta pöytään kovassa paikassa ja löi viime kevään hopeajoukkueen hienon peliesityksen päätteeksi maalein 2–1.

– Todella iso taisteluvoitto ja tärkeään paikkaan saatiin palkinto kovalle työlle. Pari erää mentiin tasaisesti ja pelasimme ehjää kiekkoa ja hyökkäyspelissä oli hyviä asioita nähtävillä. Lopun puolustustaistelu oli loistava, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi.

Kiekko-Vantaa hallitsi avauserää ja loi useita huippupaikkoja. Lohipaidat iskivät JYP-laina Niko Parkkisen selän taakse kaksi upeaa maalia.

Ensin laiturilupaus Eetu Mäki lapioi maalin edestä irtokiekon reppuun. Syöttöpisteet saalisti Eero Savilahti ja Aleksi Halme.

Erän lopulla kultakypärä Harri Kainulaisen ketju laittoi klinikan pystyyn ja niputti KeuPa-viisikon. Julius Valtonen suojasi vahvasti kiekkoa hyökkäyspäässä, taikuri Harri Kainulainen heitti maagisen passin painottamalle puolelle, josta Ville-Valtteri Mustonen latasi kauden toisen maalinsa mehukkaaseen paikkaan.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Lohipaidoilla oli useita loistavia paikkoja tappaa peli jo tässä vaiheessa.

KeuPa painoi kolmannessa erässä päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Kiekko-Vantaa taisteli upeasti ja pelasi tiiviisti joukkueena.

Tolppien välissä Aleksanteri Heiskanen oli maaginen ja otti jälleen isoja torjuntoja.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla kymmenenneksi kauden toisella voitollaan. Lohipaidat pelaavat seuraavan ottelunsa ensi perjantaina Peliittojen vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)

9.40 0–1 Eetu Mäki (Eero Savilahti, Aleksi Halme)

17.35 0–2 Ville-Valtteri Mustonen (Harri Kainulainen, Julius Valtonen)

52.34 1–2 Jesse Pelamo (Riku Tiainen, William Mäkinen)