Kiekko-Vantaa taisteli voiton kotikaukalossa – ottelusarja ratkeaa torstaina Kajaanissa

30.03.2022

Kiekko-Vantaa tasoitti ottelusarjan ja vei ratkaisun torstaille.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin kuuma ja jännittävä kamppailu voitosta.

Kiekko-Vantaan oli pakko voittaa jatkaakseen kautta ja se onnistui siinä yli 600 katsojan tuella. Tunnelma hallissa oli erinomainen läpi illan.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun todella vahvasti ja vei peliä. Lohi meni 1–0-johtoon ajassa 6.42 ylivoimalla, kun Jesse Pietikäinen iski maalin edestä Tomi Purmolan ja Niko Mikkolan syötöistä kiekon reppuun.

Hokki pääsi erän lopulla peliin paremmin mukaan ja sai tasoituksen, kun ajassa 14.13 Christoffer Seppelin rankaisi Kiekko-Vantaan pahasta oman pään virheestä.

Kiekko-Vantaa siirtyi toisen erän alussa heti kuskin paikalle takaisin, kun ajassa 23.08 Olli Maansaari tarjoili upeasti ja Atte Mäkinen sivalsi toisesta aallosta kiekon sisään.

Kiekko-Vantaan ylivoimat toisessa erässä olivat tahmeita ja Hokki tasoittikin kamppailun erän lopussa ajassa 36.39, kun Joonas Savolainen iski alivoimalla tilanteeksi 2–2.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa meni erän alussa ajassa 42.05 taas kuskin paikalle, kun Erik Embrich taituroi limpun sisään hyvän hyökkäyspään riiston jälkeen Roope Elimäen ja Jaakko Kuusiston esityöstä.

Tämän jälkeen Hokki haki vimmatusti maalia ja Kiekko-Vantaa joutui puolustamaan johtoaan oikein kunnolla. Jokainen jätkä laittoi kroppaa likoon ja taisteli viimeiseen saakka. Sitä se voittaminen vaatii.

Kiekko-Vantaa siirtyi kahden maalin johtoon, kun ajassa 58.21 puolustaja Ernests Osenieks tuli koko kentän läpi ja sivalsi kauden ensimmäisellä maalilla tilanteeksi 4–2.

Hokki haki lopussa ilman maallivahtia kavennusta, mutta Lohi kesti maalilla huippuottelun torjuneen Samuli Tervon johdolla.

– Pelttiin hyvää lätkää ja oltiin hallitsevampia. Kolmannessa erässä näkyi, että peli pitää voittaa, mutta hyvin me puolustimme. Nautitaan tämä ilta tästä voitosta ja valmistaudutaan huomiseen. Kun klo 18.35 tippuu jäähän, niin pitää olla heti valmis taistelemaan. Se on yhdestä poikki eli tulos tai ulos, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Pudotuspelisarja huipentuu huomenna Kajaanissa. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30. Voittaja etenee puolivälieriin.

Kiekko-Vantaa–Hokki 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

6.42 1–0 Jesse Pietikäinen (Tomi Purmola, Niko Mikkola) YV

14.13 1–1 Christoffer Seppelin (Joonas Savolainen, Ville-Valtteri Mustonen)

23.08 2–1 Atte Mäkinen (Olli Maansaari, Nikke Kettukangas)

36.39 2–2 Joonas Savolainen (Jesper Henriksson) AV

42.05 3–2 Erik Embrich (Jaakko Kuusisto, Roope Elimäki)

58.21 4–2 Ernests Osenieks (Samuli Tervo)