Kiekko-Vantaa taisteli voiton kotikaukalossa jännitysnäytelmässä – ratkaisupeli lauantaina Joensuussa

08.04.2021

Kiekko-Vantaa kaatoi torstaina toisessa puolivälierässä Joensuun Kiekko-Pojat maalein 5–4 ja lohipaidat tasoitti kuuman ottelusarjan.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen torstaina kiihkeän puolivälieräsarjan toisessa näytelmässä.

Kiekko-Vantaa tarvitsi pakkovoiton viedäkseen ratkaisun kolmanteen puolivälierään lauantaille.

Kiekko-Vantaa löi kotikaukalossa kaiken likoon ja nappasi tärkeän 5–4-voiton kovalla taistelulla.

– Hyvä peli meiltä loppua lukuun ottamatta. Pelasimme lopussa liian passiivisesti. Tänään oli kovaa taistelua, kamppailua ja tunnetta. Tiesimme nyt mitä odottaa paremmin ja osasimme vastata siihen. Hyvä tasonnosto meiltä tiistaista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta vahvaa vääntöä. Lohipaidat tulivat peliin hyvin ja oli heti alusta saakka valmis kamppailemaan.

JoKP siirtyi 0–1-johtoon Jussi Tammelan iskemällä osumalla kahdella nollaa -vastaan hyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaa tasoitti nopeasti, kun Jarkko Pynnönen iski maalin edestä Julius Valtosen toimituksen reppuun.

Toinen erä oli täysin Kiekko-Vantaan ja se iski kolme maalia. Puolustaja Eetu Peltola tinttasi ranteella Oliver Kiljusen syötöstä tilanteeksi 2–1.

JoKP tasoitti kuitenkin nopeasti ylivoimalla, kun Teemu Siironen laukoi kiekon etunurkasta sisään.

Reilu minuutti myöhemmin Eetu Mäki rikkoi pitkän maalittoman jaksonsa ohjattuaan taidokkaasti Oliver Kiljusen syötön pussin pohjalle.

Pari minuuttia myöhemmin tohtori Juuso Perttilä nautiskeli takatolpalta näyttävän suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon reppuun Julius Valtosen ja Erkka Seppälän puhkottua vastustajan täysin nippuun.

Kolmas erä alkoi Kiekko-Vantaalta johtoasemassa hyvin ja ensimmäisen kympin se pelasi hyvää lätkää johtoasemassa.

Kiekko-Vantaa iski pelin 5–2:een ylivoimalla, kun Julius Valtonen latasi kiekon suorasta hyökkäyksestä takanurkkaan.

JoKP otti reilu viisi minuuttia ennen loppua maalivahdin pois ja laittoi kovan kirivaihteen päälle ja tuli maalin päähän.

Kiekko-Vantaa passivoitui liikaa ja JoKP käytti paikkansa. Ensin Olli Korhonen iski irtokiekon sisään maalin edestä ja puolitoista minuuttia ennen loppua Lauri Heino tälläsi tarkalla kudilla laatan etuylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa taisteli loppuun saakka ja kroppaa laitettiin likoon. Kova taistelu toi voiton.

Ratkaiseva kolmas ottelu pelataan lauantaina Joensuussa.

– Erikoistilanteet ja puolustuspeli ovat isossa roolissa varmasti myös silloin, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–JoKP 5–4 (1–1, 3–1, 1–2)

13.31 0–1 Jussi Tammela (Teemu Siironen)

15.49 1–1 Jarkko Pynnönen (Juuso Perttilä, Julius Valtonen)

22.57 2–1 Eetu Peltola (Jolle Nikander, Oliver Kiljunen)

25.23 2–2 Teemu Siironen (Ville Räsänen, Samuel Salonen) YV

26.44 3–2 Eetu Mäki (Oliver Kiljunen, Viljami Wacklin)

28.59 4–2 Juuso Perttilä (Julius Valtonen, Erkka Seppälä)

48.29 5–2 Julius Valtonen (Erkka Seppälä, Juuso Perttilä) YV