Kiekko-Vantaa taisteli voiton Hokista – ”Tätä se voittaminen vaatii”

08.01.2022

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen perättäisen voiton kaatamalla Hokin lauantaina Trio Areenalla maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla, jossa nähtiin kuuma ja tasainen vääntö tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa aloitti vuoden 2022 upealla työvoitolla Hokista. Jokainen laittoi kroppaa likoon ja joukkue puolusti kärsivällisesti loppuun saakka. Viimeisenä lukkona toimi 28 kertaa torjunut Samuli Tervo, joka oli jälleen erinomainen.

– Tasainen vääntö ja meidän erikoistilannepelaaminen käänsi homman meille. Ensimmäisen erän alku oli huono, mutta parannettiin ylivoimien kautta tekemistä. Toinen erä oli rikkonainen ja kolmas taas meiltä aika solidi erä lopulta. Erikoistilanteet olivat hyvällä tasolla ja Tervo oli maalissa loistava. Tätä se voittaminen vaatii, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Avauserässä Kiekko-Vantaa oli alussa telineissä, mutta paransi peliään. Hokki iski vain reilun minuutin jälkeen avausmaalin, kun puolustaja Anton Troshin latasi tarkasti kiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa käytti avauserässä molemmat ylivoimakertansa ja otti kuskin paikan: ensin Niko Mikkola pyssytti yläkulmaan kippari Joni Piipposen tarjoilusta ja sitten Jesse Pietikäinen vei Lohen 2–1-johtoon komean kuvion päätteeksi kultakypärä Piipposen ja Tomi Purmolan hienosta esityöstä.

Toinen erä oli rikkonainen ja tasainen. Molemmilla oli ylivoimalla paikkansa. Kiekko-Vantaan alivoima oli erinomaista läpi illan.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan, kun taikuri Erik Embrich vapautti Tomi Purmolan oikeaa laitaa pitkin vauhtiin. Purmola jakoi sinisen jälkeen hienon passin Jaakko Kuusistolle, joka räppäsi kiekon sisään. Embrichille tehopiste oli sadas piste Mestiksessä.

Hokki tuli maalin päähän erän loppupuolella, kun Tuomas Komulainen pelasi viivaan ja puolustaja Joonas Virtanen latasi uran ensimmäisellä Mestis-osumalla tilanteeksi 3–2.

Voittomaalin iskenyt Jaakko Kuusisto jätti pelin toisessa erässä kesken. Hänen tilanteestaan saamme tietoa jatkotutkimusten jälkeen.

Kolmannessa erässä Hokki kontrolloi enemmän kiekkoa, mutta Kiekko-Vantaa piti vastustajan pois huippupaikoilta.

Niinpä Lohi otti kolmannen perättäisen voiton ja kasvatti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Kuuden parhaan joukkoon matkaa on nyt 10 pistettä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi perjantaina vierasottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–Hokki 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)

1.04 0–1 Anton Troshin (Tuomas Komulainen)

8.25 1–1 Niko Mikkola (Joni Piipponen, Jesse Pietikäinen) YV

16.36 2–1 Jesse Pietikäinen (Joni Piipponen, Tomi Purmola)

26.50 3–1 Jaakko Kuusisto (Tomi Purmola, Erik Embrich)

35.18 3–2 Joonas Virtanen (Tuomas Komulainen, Oskari Siiki)