Kiekko-Vantaa taisteli pudotuspelipaikan – Erik Embrich upotti Kiekko-Pojat

26.03.2022

Kiekko-Vantaa nappasi upean 2–1-voiton vieraskaukalossa Joensuun Kiekko-Pojista ja otti pudotuspelipaikan.

Kiekko-Vantaa rynnisti pudotuspeleihin ja keräsi viikonlopun kahdesta kovasta vierasottelusta täydet kuusi pistettä.

Lauantaina Joensuun Kiekko-Poikien ja Kiekko-Vantaan välillä nähtiin laadukas ja playoff-henkinen kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa oli sitkeä kuin tilliliha, taisteli loistavasti ja nappasi lopulta upean voiton.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. Molemmissa päissä maalivahdit venyivät hyviin torjuntoihin.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan erä, mutta tilanne taululla oli 40 minuutin jälkeen 1–1.

Joensuun Kiekko-Poikien Teemu Siironen pujahti läpiajoon ja iski lopulta oman ribarinsa sisään ajassa 28.14.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ja sai palkinnon kovalle yrittämiselle ajassa 36.45, kun Tomi Purmola katkoi kiekon hyökkäysalueella ja laukoi välittömästi. Kuti painui sisään ja Kiekko-Vantaan oma kasvatti sai runkosarjan viimeiseen peliin uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kolmannen erän alussa Lohelle tarjottiin maaleja ylivoimien kautta, mutta onnistumisia ei kuitenkaan saatu. Kiekko-Vantaa myös tappoi yhden joukkuerangaistuksen erän aikana.

Kiekko-Vantaa sai kolmannen erän lopussa ylivoiman, kun voimalaituri Tommi Laakso vedettiin nurin. Lohi käytti paikkansa, kun Niclas Tenhovuori ja Roope Elimäki nautiskelivat ja Erik Embrich naulasi takatolpilta kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa kesti Kiekko-Poikien lopun rynnistyksen ja nappasi kolmen pisteen myötä pudotuspelipaikan.

Kiekko-Vantaa otti yhdeksästä viimeisestä runkosarjaottelusta sarjapisteitä putkeen ja voitti niistä kuusi.

– Tässä on viimeiset 10 ottelua pelattu playoff-lätkää ja ollut selkä seinää vasten. Hienoa, että unelma pleijareista toteutui. Eilen raavittiin tärkeä voitto lopussa ja jätkistä näki, että ollaan valmiita tekemään sama uudelleen. Sitoutumisen taso miten kroppaa laitettiin likoon oli avain voittoihin. Tiedettiin Joensuun vaarallisuus, niin oli turha lähteä soveltamaan. Tervo oli maalissa loistava ja piti meitä vaikeilla hetkillä pystyssä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloittaa pudotuspelit maanantaina vierasottelulla Kajaanin Hokkia vastaan. Vantaalla joukkueet kohtaavat keskiviikkona.

JoKP–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

28.14 1–0 Teemu Siironen (Santeri Koponen, Miika Heiskari)

36.45 1–1 Tomi Purmola

55.37 1–2 Erik Embrich (Roope Elimäki, Niclas Tenhovuori) YV