Kiekko-Vantaa taisteli kauden avausvoiton

15.10.2021

Kiekko-Vantaa nappasi vihdoin kauden avausvoittonsa kaatamalla vieraskaukalossa Rovaniemen Kiekon maalein 5–2.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen perjantai-iltana Lappi Areenalla, jossa nähtiin kuuma kamppailu sarjapisteistä.

RoKi aloitti kamppailun vahvasti ja Kiekko-Vantaa oli alakynnessä, mutta taisteli upeasti ja kesti huikean ottelun torjuneen maalivahti Samuli Tervon johdolla.

Kiekko-Vantaa oli terävänä ylivoimalla ja iski molemmilla saumoillaan maalit. Kapteeni Joni Piipponen ohjasi ylivoimalla taidokkaasti 0–1-johto-osuman ja kippari peippasi seuraavalla ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi 0–2-maalin.

RoKi tuli toisen erän alkuun kovaa ja tuli väkisin tasoihin. Ensin Eppu Karuvaara iski irtokiekon sisään suorasta hyökkäyksestä ja KHL-kokemustakin omaava Batrylan Muratov laukoi onnekkaasti 2–2-osuman.

Kiekko-Vantaa ei lannistunut vaan rokotti jälleen ylivoimalla, kun Santeri Aalto tinttasi komeasti 3–2-johtomaalin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa. Jaakko Kuusisto punnersi vanhanaikaisella 2–4-osuman ja puolustaja Jaako Manninen latasi 2–5-maalin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä.

– Voitto maistuu todella hyvältä. Näin pitkälle se avausvoitto piti tulla hakemaan. Olen tyytyväinen voittoon, mutta petrattavaa riittää. Ensimmäisessä ja toisessa erässä olimme viisi vastaan viisi -pelissä perässä, mutta kolmas erä oli jo solidi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Lisäbuustia lohipaidoille toi muun muassa Lapin Kansan kirjoittama otteluennakko, jossa Kiekko-Vantaata pidettiin pelkkänä suupalana Lapin shamaaneille.

– Erityisterveiset sille Lapin Kansan toimittajalle, joka tekstin kirjoitti. Itse teksti antoi meille tarvittavan lisäbuustin ja spiritin tähän iltaan, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna Kajaanin Hokin vieraana.

RoKi–Kiekko-Vantaa 2–5 (0–2, 2–1, 0–2)

7.36 0–1 Joni Piipponen (Santeri Aalto, Miro-Pekka Saarelainen) YV

17.04 0–2 Joni Piipponen (Roope Elimäki, Niko Mikkola) YV

20.48 1–2 Saku Kivinen (Jarkko Pynnönen)

29.21 2–2 Batyrlan Muratov (Jarkko Pynnönen, Heikki Huttunen) SR

34.13 2–3 Santeri Aalto (Joni Piipponen, Miro-Pekka Saarelainen) YV

51.50 2–4 Jaakko Kuusisto (Roope Elimäki)

56.57 2–5 Jaako Manninen (Miro-Pekka Saarelainen)