Kiekko-Vantaa taisteli arvokkaan voiton Heinolasta

01.03.2019

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme sarjapistettä kaatamalla Peliitat maalein 3–2 Heinolassa.

Pudotuspelipaikasta taistelevat Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen Heinolassa. Lohipaidat taistelivat läpi illan upeasti ja katsomon vallannut Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanat pitivät meteliä yllä alusta loppuun.

– Ensimmäisessä erässä oltiin hyvin mukana ja siinä oli tyhjiä maalejakin. Otettiin tyhmät jäähyt ja päästettiin vastustaja peliin mukaan. Toisessa erässä oltiin mankelissa ja arkoja. Kolmanteen erään pojat päätti laittaa pelin tasoihin ja ylivoimalla iskettiin voittomaali, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen niputti.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän, jonka aikana sillä oli useampi loistava maalipaikka.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon ajassa 7.01, kun Mestiksen pistepörssin kolmonen Joona Monto napautti ranteella kiekon reppuun suorasta hyökkäyksestä.

Lohipaidat ottivat pahaan paikkaan kaksi jäähyä ja Peliitat leipoi kaksi ylivoimaosumaa. Ensin Lauri Heino raapaisi kahden miehen ylivoimalla tasoituksen ja Arttu Rämö tinttasi heti perään johto-osuman.

Valmentajavaihdoksen jälkeen vahvasti pelannut Peliitat hallitsi toista ja kolmatta erää, mutta Kiekko-Vantaa jaksoi painaa ja taistella. Lohipaitojen tolppien välissä Waltteri Ignatjew oli maaginen ja pysäytti 36 kiekkoa.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi kurinalaisesti. Lohipaidat puolustivat vaikeat hetket kärsivällisesti ja iski paikoista tehokkaasti.

– Pelasimme keskialueella tiiviisti ja olimme enemmän kiekolla päätöserässä kuin toisessa erässä. Täytyy olla tyytyväinen kolmesta pisteestä. Joukkue osoitti luonnetta ja olemme taistelussa mukana, Ruotsalainen sanoi.

Avauserässä tyhjästä maalista vielä Peliittojen Pelicans-lainavahti Jakub Skarekin mailaan laukonut Henri Tamminen toi Kiekko-Vantaan tasoihin Aleksi Halmeen upeasta tarjoilusta.

Kiekko-Vantaa sai päätöserän puolivälissä ylivoiman ja käytti sen hyödyksi. Joel Sund lapioi takatolpalta pikkumustan reppuun pelintekijävirtuoosi Joona Monton ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen syötöistä.

Kiekko-Vantaa kesti Peliittojen loppurynnistyksen ja harjasi upeasti täyden pistepotin haastavasta vieraskaukalosta.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta lauantaina kotikaukalossa Jokipoikia vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 2–3 (2–1, 0–0, 0–2)

7.01 0–1 Joona Monto (Henri Tamminen, Joona Harjama)

13.27 1–1 Lauri Heino (Arttu Rämö, Santtu Kinnunen) YV2

14.18 2–1 Arttu Rämö (Roope Mäkitalo, Santtu Kinnunen) YV

43.43 2–2 Henri Tamminen (Aleksi Halme, Emil Leppänen)

49.16 2–3 Joel Sund (Joona Monto, Miro-Pekka Saarelainen) YV