Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taistelemaan tärkeistä pisteistä Heinolaan

08.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona niin sanottuun kuuden pisteen otteluun Heinolan Peliittojen vieraaksi.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen keskiviikkona Heinolassa. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet, kun taistelu pudotuspelipaikoista kiristyy.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 12 ja saalistanut 44 ottelusta kasaan 53 pistettä. Matkaa pleijariviivaan on kuusi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelun verran. Kaikki on siis täysin omissa käsissä, mutta pelejä pitää nyt pystyä kääntämään voitoiksi.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan yhden, mutta kerännyt kolmessa pisteitä. Kiekko-Vantaa on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta kahdessa niistä kuitenkin kerännyt pisteitä.

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa peliään jokaisella osa-alueella, helpot virheet pois ja saatava koneesta kaikki irti. Viime pelejä lohipaidat ovat hallinneet, mutta taipuneet maalilla.

Kiekko-Vantaa on päästänyt sarjassa eniten maaleja, joten omassa päädyssä täytyy olla huomattavasti jämäkämpi ja tarkempi.

Lohipaitojen paras pistemies on kippari Joni Piipponen, joka on nakuttanut 43 ottelussa tehot 18+13=31.

Peliitat on sarjassa sijalla 11 ja kerännyt 45 ottelusta 56 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on kolme pistettä.

Peliitat on löytänyt vuodenvaihteen jälkeen hyvän vireen ja noussut pleijaritaisteluun mukaan. Viidestä edellisestä ottelusta Hannes Hyvösen luotsaama Peliitat on voittanut kolme.

Peliittojen ykköstykki on upeaa tulokaskautta pelannut Juuso Heikkilä, joka on takonut 44 ottelussa tehot 16+19=35.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: Peliitat voitti lokakuussa Heinolassa 5–2-lukemin, mutta marraskuussa Lohi oli kotijäällä parempi maalein 4–3.

On sanomattakin selvää, että edessä on kauden tärkein ottelu tähän mennessä.

– Tiedetään pelin tärkeys, mutta sopiva rentous pitää säilyä. Jääkiekkoilijalle parasta aikaa tämä on kun jokaisella pelillä on suuri merkitys. Peliitat on työteliäs joukkue, joka repii ja raastaa ja heidän erikoistilannepelaaminen on ollut viime aikoina todella hyvällä tasolla. Meidän pitää pelata hyvä, tehokas ja järkevä peli, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo. 

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Heinolan jäähallissa klo 18.30 alkaen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 18+13=31

2) Kristjan Kombe 7+21=28

3) Roope Elimäki 9+14=23

4) Erik Embrich 8+14=22

5) Aapo Ahola 7+15=22

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Heikkilä 16+19=35

2) Sergey Popov 18+14=32

3) Elias Elomaa 8+14=22

4) Juuso Arola 5+15=20

5) Niklas Nordgren 2+17=19 

Mestis