Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui värikkäässä jatkoaikatrillerissä

11.10.2019

Kiekko-Vantaa koki 3–4-tappion Trio Areenalla jatkoajan jälkeen Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen Trio Areenalla vauhdikkaassa, värikkäässä ja kiihkeässä kiekkopelissä. Perjantai-ilta tarjosi taas tunteita ja tuoksuja.

Kiekko-Vantaa hallitsi kaukalossa, mutta hurja jäähymäärä vaikeutti pelin voittamista. Lohipaidat pelasivat täydellistä alivoimaa, mutta tuollaisella jäähymäärällä on vaikea voittaa tässä sarjassa.

– Ihan älytön määrä alivoimaa, taisteltiin ja tapettiin sitä. Kestämätön määrä alivoimaa. Tasakentällisin vietiin peliä ja siinä oli paljon hyvää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi.

Lohipaidat kampesivat 0–2-tappioasemasta pelin tasoihin ja lopulta myös 3–2-johtoasemaan saakka, mutta kolmen pisteen pottiin saakka jänne ei kestänyt. Parhaimmillaan lohipaidat pelasivat todella vahvaa kiekkoa, mutta edelleen turhia virheitä tulee liikaa.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat puolustaja Joonas Valkonen (1+1), uran ensimmäisen Mestis-maalinsa upeasti ohjannut Oliver Kiljunen ja viivalta kauden toisen osumansa hurjalla kanuunalla pyssyttänyt Samuel Sikstus.

RoKilta maaliverkkoa heiluttivat kahdesti osunut kapteeni Antti Järvelä, Olli Iisakka ja voittomaalin jatkoajalla sivaltanut kultakypärä Olli-Matti Järvelä. RoKin tehopelaaja oli sentteri Kasper Elo, joka saalisti kolme syöttöpistettä.

Lohipaitojen tolppien välissä Waltteri Ignatjew venyi kiekon tielle 27 kertaa. RoKin maalissa Paavo Hölsä ehti kiekon tielle 30 kertaa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina viime kevään finaalijoukkue KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–RoKi 3–4 JA (0–1, 2–1, 1–1, 0–1)

13.15 0–1 Antti Järvelä (Eetu Karvinen, Nico Manelius)

23.10 0–2 Olli Iisakka (Miro Lehtimäki, Kasper Elo)

28.26 1–2 Joonas Valkonen (Joonas Niemelä)

32.23 2–2 Oliver KIljunen (Joonas Valkonen)

48.51 3–2 Samuel Sikstus (Harri Kainulainen)

50.52 3–3 Antti Järvelä (Kasper Elo, Nico Manelius)

63.28 3–4 Olli-Matti Järvelä (Ville Väinölä, Kasper Elo)

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 5+9+11+2=27

Paavo Hölsä, RoKi 11+9+8+2=30

Mestis